Produženo radno vrijeme ugostiteljskih objekata u Banjaluci

20.12.2022. 10:14 / Izvor: Akta.ba
banjauka

Ugostiteljski objekti u Banjaluci, osim onih u stambenim zgradama, od danas do 15. januara mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme.

 Ugostiteljski objekti u Banjaluci, osim onih u stambenim zgradama, od danas do 15. januara mogu raditi duže u odnosu na uobičajeno radno vrijeme.

"Svi ugostiteljski objekti, uključujući i objekte smještene u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja mogu raditi u neograničenom radnom vremenu 1., 2.,7. i 14. januara", saopštili su iz Gradske uprave.

U ostale dane navedenog perioda, ugostiteljski objekti smješteni van stambeno-poslovnih objekata kolektivnog stanovanja mogu raditi u radnom vremenu dužem u odnosu na radno vrijeme propisano Odlukom o radnom vremenu, i to:

Restorani, ugostiteljski objekti za ishranu i piće i ugostiteljski objekti za piće

- od 7 do 1 čas  radnim danima,

-od 7do 2 časa, vikendom (petak i subota)

Ugostiteljski objekti kojima je dodijeljen znak kvaliteta "zlatna kašika"

- od 7 do 2 časa, radnim danima,

- od 7 do 3 časa, vikendom (petak i subota)

Noćni klubovi (disko-barovi, disko-klubovi/diskoteke i noćni barovi)

- od 19 do 4 časa,

- od 19 do 5 časa, vikendom (petak i subota)

Saloni za posebne prilike (svadbeni saloni i sl.):

 -od 7 do 4 časa

U navedenom periodu ugostiteljski objekti, smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, rade u skladu sa radnim vremenom propisanim Odlukom, i to: od 7 do 23 časa, radnim danima i vikendom (petak i subota).

Ugostiteljski objekti smješteni u stambeno-poslovnim objektima kolektivnog stanovanja, kojima je dodijeljen znak kvaliteta "zlatna kašika" rade od 7 do 24 časa, radnim danima, a od 7 do 1 čas, vikendom (petak i subota).

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti