OBJAVLJEN POZIV

RS daje koncesiju za korištenje Strelišta Rakovačke bare na području Banjaluke

17.01.2023. 12:36 / Izvor: Akta.ba
strelište

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za korištenje Strelišta "Rakovačke bare".

Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS raspisalo je javni poziv za podnošenje ponuda za dodjelu koncesije za korištenje Strelišta "Rakovačke bare" na području Grada Banja Luka, naselje Drakulić, radi organizovanja sportsko-rekreativnih aktivnosti, sportsko-komercijalnog streljaštva i streličarstva.

Predmet koncesije je korištenje Strelišta "Rakovačke bare" na području Grada Banja Luka u naselju Drakulić koje je u svojini Republike Srpske – Ministarstva unutrašnjih poslova sa 1/1 diijela, ukupne površine 13936 m² (1,3936 ha).

Planirano je da koncesija za korištenje Strelišta "Rakovačke bare" dodjeljuje se u svrhu sportsko-komercijalnog streljaštva i streličarstva, organizovanja sportsko-rekreativnih aktivnosti, a naročito sportsko-rekreativnog i komercijalnog streljaštva i streličarstva, uz druge prateće sadržaje ugostiteljskog karaktera, obuke za navedene aktivnosti i sl. te revitalizovanja i saniranja strelišta i privođenja prvobitnoj namjeni u cilju podsticanja razvoja sportskih aktivnosti na području grada Banja Luka.

Procijenjena vrijednost investicije iznosi 813.508 KM.

Realizaciju koncesionog projekta ponuđač će predstaviti u Studiji opravdanosti dodjele koncesije, koju je dužan izraditi i uz ponudu dostaviti i koja čini sastavni dio ponude. Za izradu studije potrebno je angažovati referentno, domaće ili strano, privredno društvo ili drugo pravno lice.

"Koncesija za korištenje Strelišta "Rakovačke bare" može se dodijeliti maksimalno do 30 godina, a najkasnije do privođenja važećeg regulacionog plana namjeni, odnosno započinjanja radova  na dionici planiranog auto-puta Banja Luka – Glamoč, računajući od dana zaključivanja ugovora o koncesiji, bez prava koncesionara na naknadu štete zbog eventualnog ranijeg prestanka/raskida ugovora o koncesiji zbog ovog razloga", navodi se u pozivu.

Na lokaciji predviđenoj za obavljanje koncesione djelatnosti, imovinsko-pravni odnosi su riješeni jer je zemljište u svojini Republike Srpske, a upis prava koncesije na predmetnoj nepokretnosti utvrđuje se Ugovorom o koncesiji.

Zemljište u svojini Republike Srpske planirano za korištenje dodijelit će se budućem koncesionaru na period trajanja koncesije u skladu sa propisima, a utvrdit će se ugovorom o koncesiji.

Inicijativu za dodjelu koncesije za korištenje strelišta „Rakovačke bare“ podnijelo je Privredno društvo "Jaćimović" d.o.o. iz Banja Luke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti