Peta posebna sjednica

Narodna skupština RS usvojila porodični zakon

09.02.2023. 08:14 / Izvor: Akta.ba
Porodica

Narodna skupština RS usvojila je sinoć Porodični zakon kojim se znatno unapređuje zaštita djeteta, preciznije uređuju imovinski odnosi supružnika, uvodi institut porodičnog doma.

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je sinoć Porodični zakon kojim se znatno unapređuje zaštita prava i interesa djeteta, preciznije uređuju imovinski odnosi supružnika, uvodi institut porodičnog doma, a redefiniše institut usvojenja.

Ovaj zakon, koji su poslanici usvojili na Petoj posebnoj sjednici parlamenta, posebno se unapređuje u pogledu održavanja ličnih odnosa sa djetetom.

Poslanici su usvojili i Zakon o standardizaciji u Republici Srpskoj i Zakon o izmjenama Zakona o vanparničnom postupku.

Izglasani su i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o energetici.

Poslanici su usvojili i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju Republike Srpske, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o pčelarstvu i Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju Republike Srpske.

Usvojen je i Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o turizmu.

Narodna skupština usvojila je i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o premjeru i katastru Republike Srpske, uz Zaključak o upućivanju ovog nacrta zakona na javnu raspravu, koja će biti provedena u roku od 60 dana.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti