Povećanje produktivnosti

Za ulaganja u RiTE "Ugljevik" traži se investicioni plan

24.02.2023. 10:51 / Izvor: SRNA
UGLJEVIK

Uprava "Elektroprivrede Republike Srpske" i rukovodstvo Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" saglasni su da treba sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u RiTE.

Uprava "Elektroprivrede Republike Srpske" i rukovodstvo Rudnika i termoelektrane "Ugljevik" saglasni su da treba sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u RiTE, a u procesu zapošljavanja angažovati samo kadar neophodan za održavanje proizvodnje.

Prilikom posjete RiTe "Ugljevik" razgovarano je o povećanju produktivnosti i stabilnosti rada ovog preduzeća, a akcenat je stavljen na plan poslovanja za ovu godinu, odnosno prioritetno planiranje nabavki u svrhu obezbjeđenja pouzdanog i sigurnog rada, te smanjenja troškova u angažmanu trećih lica.

"Na sastanku je zaključeno da je neophodno sprovesti analize istraživanja tržišta u vezi sa vrijednošću roba, radova i usluga, te sačiniti investicioni plan faznog ulaganja u RiTe "Ugljevik", koji će biti predstavljen matičnom preduzeću, a potom resornom ministarstvu i Vladi Republike Srpske", saopšteno je iz "Elektroprivrede Republike Srpske".

Sagovornici su se saglasili da se u procesu zapošljavanja poštuju propisane procedure od strane holdinga i Vlade, te da se angažuje samo kadar neophodan za održavanje proizvodnje, pri čemu će se dati prioritet kvalifikovanom kadru iz kategorije boračke populacije.

Neophodno je izvršiti prekvalifikaciju zaposlenog kadra da bi se smanjio broj trećih lica u radovima na RiTe, a samim tim i troškovi poslovanja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti