MILIONSKA ULAGANJA

Treće povećanje: Pogledajte koliki je sada kapital Lidla u BiH

22.03.2023. 09:38 / Izvor: Akta.ba
lidl

Kompanija Lidl BH d.o.o. ponovo je povećala svoj kapital u našoj zemlji, što je još jedan dokaz njihove opredijeljenosti da investiraju u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Kompanija Lidl BH d.o.o. ponovo je povećala svoj kapital u našoj zemlji, što je još jedan dokaz opredijeljenosti njemačkog investitora da investira u više gradova i općina u Bosni i Hercegovini.

Kako saznaje Akta.ba. kapital je povećan za 48,8 miliona KM i iznosi 147,6 miliona KM.

Podsjetimo, prvo povećanje kapitala desilo se u februaru prošle godine kada je osnivač Lidla njemačkiW E-International Zweite GmbH povećao kapital firme sa 10,7 miliona KM na gotovo 50 miliona KM. Potom je, krajem prošle godine, uslijedilo povećanje na skoro 100 miliona KM, tačnije na 98,7 miliona KM KM.

Predstavnici kompanije Lidl BH intenzivno ispituju tržište i traže povoljne lokacije.

U Sarajevu su našli lokaciju u ulici Džemala Bijedića gdje su počeli pripremni radovi. Prije toga su započeli graditi objekat u Bijeljini, koji je već dobrim dijelom sagrađen. Također, grade i skladišno-distributivni centar u Kiseljaku o čemu je naš portal prvi izvijestio.

Pored toga, njemačka kompanija Lidl namjerava otvoriti svoje poslovnice i u Banjoj Luci, Tuzli te Kalesiji.

Ministra Stašu Košarca su nedavno upoznali o ambicioznom planu da u narednih nekoliko godina prodajni objekti kompanije Lidla budu prisutni u gradovima i općinama BiH, koji imaju više od 30.000 stanovnika.

Naglašeno je da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

Ono što sve građane interesuje je kada mogu očekivati prve prodavnice Lidla u BiH. Iako nije potvrđeno, plan je istovremeno otvoriti najmanje šest prodajnih centara širom BiH i to početkom 2024. godine.  

Konačnu riječ će dati nova uprava koja je nedavno imenovana o čemu smo također izvještavali.

S.B.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti