Bayern - Fit for Partnership

Predstavnici bh. kompanija iz oblasti turizma na studijskom putovanju u Bavarskoj

24.03.2023. 14:47 / Izvor: Akta.ba
studijsko putovanje

Cilj samog programa je upoznavanje BH firmi sa najnovijim poslovnim rješenjima iz oblasti održivog turizma.

Predstavnici kompanija, organizacija i institucija iz Bosne i Hercegovine u oblasti turizma u okviru programa za poticanje saradnje „Bayern – Fit for Partnership”, borave na studijskom putovanju u Bavarskoj u periodu od 20. marta do 24. marta 2023. godine.

Putovanje studijske grupe organizirano je od strane kompanije nLogic Advisory, koju predvodi voditeljica projekta Amra Šurković.

Cilj samog programa je upoznavanje BH firmi sa najnovijim poslovnim rješenjima iz oblasti održivog turizma, te sticanja ideja za moguća inovativna rješenja u istom. Sadržajni studijski program počeo je uvodnim predavanjem u Bayern Tourismus Marketing GmbH, a nastavljen je posjetama kompanijama Rational AG i Viessmann Kühlsysteme GmbH.

U okviru ovog programa, firme iz Bosne i Hercegovine su imale priliku voditi individualne (B2B) razgovore sa odabranim bavarskim firmama iz oblasti turizma, hotelijerstva, gastronomije i marketinga.

Veliki značaj se posvetio temama uvođenje energetskog menadžmenta, ugljičnog otiska i mjera dekarbonizacije u cilju održivosti turizma.

"Učesnicima želimo dati pregled trenutnog stanja turizma u Bavarskoj. Važno nam je da se pored direktnih razgovara između kompanija odvija i razmjena znanja. Time se omogućava sticanje ideja, te pronalaženje modernih i digitalnih rješenja u oblasti održivog turizma. Posebno želimo naglasiti značaj energetskog menadžmenta u ovoj oblasti kao i teme održivog turizma u Bosni i Hercegovini“, objašnjava voditeljica projekta Amra Šurković.

Program se realizuje uz podršku Bavarskog  ministarstva za privredu, razvoj i energiju, a organizacijski partneri u Njemačkoj su Društvo za unapređenje privredne saradnje Bavarske „Bayern International GmbH”, te firma TUM-Tech GmbH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti