RASPISANA DVA OGLASA

Lidl traži radnike u BiH, evo na kojim pozicijama

28.03.2023. 13:38 / Izvor: Akta.ba
LIDL

Kompanija Lidl objavila je oglas da traži više radnika na području Sarajeva.

Kompanija “Lidl” objavila je oglas da traži više radnika na području Sarajeva, i to na poziciji junior konsultant u odjelu akvizicije.

Kako se navodi u oglasu, rad će biti omogućen iz firme, odnosno iz Sarajeva, a jedan od zadataka koju će obavljati ovaj zaposlenik, biće i pronalaženje potencijalne lokacije za buduće prodavnice.

"Zadaci su i razvoj prodajne mreže, analiza lokacije na osnovu geografskih, urbanističkih i građevinskih faktora, zatim vođenje inicijalnih pregovora o kupovini ili iznajmljivanju nekretnina, te saradnja sa advokatskim uredima pri izradi ugovora i sl.", navodi se u oglasu ove kompanije.

LIDL OGLAS

Osim ovog oglasa, Lidl u Bosni i Hercegovini traži veći broj ljudi za rad u trgovinama, ali u Hrvatskoj.

Riječ je o sezoncima koji će raditi u nekoliko hrvatskih gradova i to Poreč, Pazin, Mali Lošinj, Pula, Krk, Medulin, Labin, Rovinj, Rijeka i Umag. Kako se navodi, prilikom prijave je obavezno navesti za koji od ponuđenih gradova ste zainteresovani.

Što se tiče uslova, Lidl nudi iznadprosječna primanja, 2 slobodna dana u sedmici, definiran smjenski rad, rad na puno radno vrijeme, plaćen prijevoz u mjestu rada, te ugovor na minimalno 3 mjeseca.

Pored toga nude i organiziran i plaćen smještaj, plaćenu dnevnicu, plaćen dolazak u mjesto rada na početku sezone i povratak kući na kraju sezone, plaćen trošak jednog odlaska kući za vrijeme sezonskog rada. Onima koji žive u blizini lokacije rada nude mogućnost zarade dodatnih novčanih bonusa.

Podsjetimo, početkom februara ove godine, Staša Košarac, ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH, u Sarajevu je održao sastanak sa predstavnicima kompanije “Lidl”, i tom prilikom je naglašeno da bi njemačka kompanija u budućnosti mogla otvoriti 2.000 novih radnih mjesta u BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti