IZUZIMANJE DOKUMENTACIJE

Stanivuković o pretresima u Gradskoj upravi: Svako radi svoj posao

29.03.2023. 14:16 / Izvor: N1
banjaluka

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je rad policije i tužilaštva na predmetu koji se vodi protiv njega zbog prijave Nebojše Vukanovića i pretrese tokom kojih je iz Gradske uprave izuzimana dokumentacija u vezi sa ATP turnirom "Srpska open".

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković komentarisao je rad policije i tužilaštva na predmetu koji se vodi protiv njega zbog prijave Nebojše Vukanovića i pretrese tokom kojih je iz Gradske uprave izuzimana dokumentacija u vezi sa ATP turnirom "Srpska open".

"Svako radi svoj posao. Kada kažete da je izuzeto to zvuči onako zastrašujuće. Tužilaštvo je preko policije tražilo na uvid dokumentaciju o onom što se radi na turniru”, rekao je Stanivuković ističuću da je s ljubavlju ustupio ono što je traženo. Jer znam da smo pošteno radili i radićemo. I ako tužilaštvo i sudovi budu radili kako treba to će biti najčistiji predmet", kazao je on.

Najavljuje i da će, kada se sve završi, onima koji su podnosili prijave pokazati da je sve bilo kako treba.

Stanivuković je danas govorio i o presudi Ustavnog suda Bosne i Hercegovine koji je o zemljištu na lokaciji stare Autobuske stanice u centru grada odlučio u korist Autoprevoza. Prema njoj, od 13. aprila grad neće imati pravo da upravlja sa atraktivnom lokacijom.

"Grad Banjaluka neće dati ni jedan milimetar svog zemljišta. U slučaju Autoprevoza je važno reći da su svi sudovi Republike Srpske rekli da je to zemljište Grada Banjaluka, samo je Ustavni sud Bosne i Hercegovine preinačio odluke sudova iz Republike Srpske", rekao je.

Grad, kaže, neće pristati na takve stvari. Podsjetio je da je grad 1979. donio odluku o dislokaciji autobuske stanice, ali je i napomenuo da do 2004. kroz akte proces nije sproveden do kraja.

Autoprevoz je opružio i da su od Grada tražili 13 miliona maraka za Vidovdansku ulicu, koja je uz spornu lokaciju, što je grad odbio da da.

"Koliko je ovo sve kriminalno. Oni su, kao zalog svojih kredita, Autoprevoz je davao Vidovdansku ulicu", rekao je Stanivuković.

"Pripremili smo 28 novih i starih materijalnih dokaza koji potvrđuju ovo o čemu pričam. Za sada poruka to je naše zemljište i ne damo ga. Iako su sudovi, pogotovo onaj tamo bh sud protiv nas. Moja poruka vlasnicima Autoprevoza je da ništa ne pokušavaju 13.4", rekao je Stanivuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti