GRUPA PONUĐAČA

Otvorene dvije ponude za digitalizaciju Javnih RTV servisa u BiH

05.04.2023. 12:33 / Izvor: Akta.ba
rtv servis

Održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupu nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini.

U Ministarstvu komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine danas je održano javno otvaranje pristiglih ponuda u postupu nabavke opreme za digitalni prijenos i emitiranje za Projekat digitalizacije Javnih RTV servisa u Bosni i Hercegovini. 

Zaprimljene su dvije ponude.

Prva grupa ponuđača ("SIRIUS 2010" d. o. o. Banja Luka i "OIV" d. o. o. Zagreb) je dala ponudu od 25.535.112,19 KM bez PDV-a, dok je ponuda druge grupe ponuđača ("MIBO komunikacije" d. o. o. Sarajevo, "Roaming Networks“ d. o. o. Banja Luka, "UNIS telekomunikacije" d. d. Mostar i "Flame Data Technologies" SRL Rumunija) iznosila 25.532.239,90 KM bez PDV-a.

U narednom periodu izvršit će se evaluacija ponuda te izbor najpovoljnijeg ponuđača koji ispunjava uvjete javnog poziva.

Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Edin Forto je naglasio kako je uspješno okončanje ove javne nabavke od krucijalnog značaja za proces digitalizacije u Bosni i Hercegovini, koji kasni gotovo deceniju za evropskim zemljama. 

Digitalizacija televizijskog signala, usaglašena u okviru Ženevskog sporazuma iz 2006. godine čiji je potpisnik i Bosna i Hercegovina, podrazumijevala je gašenje analognog televizijskog signala do sredine 2015. godine, što se do sada u našoj zemlji nije dogodilo.

"Nedopustivo je da Bosna i Hercegovina ostane usamljen slučaj u regionu i ostatku Evrope i krajnje je vrijeme da, iako sa gotovo decenijom kašnjenja, naši građani osjete benefite digitalizacije RTV signala", poručio je ministar Forto.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti