PORUČIO NEŠIĆ NA SASTANKU U BAKUU

Kapital i investicije iz Azerbejdžana su u potpunosti sigurne i dobrodošle u BiH

12.04.2023. 11:58 / Izvor: Akta.ba
nesic

Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija.

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić, posljednjeg dana zvanične posjete Azerbejdžanu, danas se sastao sa šefom Službe državne bezbjednosti Ali Naghiyevim i šefom Državne službe za migracije Vusalom Huseynovim. Razgovarano je o unarijeđenju saradnje i razmjeni iskustava u oblasti bezbjednosti.

Istaknuta je važnost pravovremene razmjene informacija u borbi protiv organiziranog kriminala, terorizma i ilegalnih migracija.

Konstatovano da bez obzira na geografski položaj, bezbjednosne prijetnje su iste, sa akcentom na saradnju u borbi protiv terorizma. Ministar Nešić je potvrdio volju da bezbjednosni sektor BiH bude predvodnik sve boljih odnosa dvije države i u tom smislu obavjestio šefa službe Naghiyeva da su kapital i investicije iz Azerbejdžana u potpunosti sigurni i dobrodošli u BiH.

Tokom sastanka sa šefom Službe za migracije Azerbejdžana razmjenjena su iskustva u borbi protiv migracija. Azerbejdžan smatra da BiH ima ogromna iskustva u ovoj oblasti koje je od značaja za migracionu službu ove države. Stoga je ministar Nesić pozvao da posjete BiH i na licu mjesta upoznaju sa našim iskustvima i praksom.

Takođe, razgovarano je o vrlo konkretnim zajedničkim projektima od globalnog značaja kada su migracije u pitanju poput zajedničkog učešća u projektima pod pokroviteljstvom agencija UN za migracije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti