18. ROĐENDAN NA POSEBAN NAČIN

Igepa i Akta.ba: Obezbijeđen materijal za godinu dana održavanja likovne sekcije

08.05.2023. 12:21 / Izvor: Akta.ba
igepa
OTVORI GALERIJU

Da je za sreću zaista potrebno malo dokaz je i današnji dan u kojem je Gerontološkom centru u Sarajevu uspješno izvršena vrijedna donacija razne vrsta papira.

Da je za sreću zaista potrebno malo dokaz je i dan u kojem je Gerontološkom centru u Sarajevu uspješno izvršena vrijedna donacija razne vrste papira.

Kao što smo već pisali, poslovni portal Akta.ba slavi 18. rođendan i odlukom menadžmenta i uposlenika, party za 18. rođendan organizujemo u krugu Gerontološkog centra u Nedžarićima. Rođendan ćemo proslaviti sa našim najstarijim sugrađanima.

Povodom toga smo pokrenuli akciju "Vrijeme je za dobra djela". Akciji se odazvao veliki broj firmi među kojima je i upravo kompanija IGEPA bh.

igepa

IGEPA bh je distributer grafičkih i uredskih papira u Bosni i Hercegovini i članica IGEPA Group, najbrže rastuće evropske grupacije u ovom segmentu, a Kenan Suhonić, izvršni direktor u kompaniji je kazao da su se vrlo rado odazvali ovom projektu.

"Vrlo lako smo se odlučili za ovu donaciju i učešće u ovom projektu, nismo se dugo razmišljali. Za sve ono što će doprinijeti nečijem zadovoljstvu za nas je dovoljan razlog da se priključimo i učinimo dobro djelo", naglasio je Kenan.

Kada je riječ o donaciji, radi se o raznim vrstama papira, koji se kako nam je Kenan pojasnio mogu koristiti za slikanje fotografije, za pravljenje kartonskih kutija i za mnoge druge namjene.

igepa

S obzirom da je kompanija Fedi d.o.o ranije donirala repromaterijal za slikarstvo, donacija kompanije IGEPA bh će odlično poslužiti kako bi se upotpunila i konačno pokrenula likovna sekcija u Gerontološkom centru koja nije u funkciji već tri godine. Ovim putem je obezbijeđen materijal za godinu dana održavanja likovne sekcije u centru.

Zahvaljujući ovoj donaciji korisnici centra će svoje vrijeme moći iskoristiti na kreativan i lijep način.

O donatoru

IGEPA bh d.o.o. nastala je krajem 2008. godine greenfield investicijom po okriljem Igepa group, dakle osnivanjem i podizanjem "iz temelja" nove firme pod okriljem Igepa group. Igepa group je jedan od najvećih evropskih distributera papira, materijala za digitalnu štampu, te mašina za print iz velikog formata sa preko 50.000 klijenata u preko 25 zemalja širom svijeta. 

Zapošljavajući 3.500 ljudi, te koordinirajući mrežu strateških partnera u Evropi, grupacija ostvaruje ukupni godišnji promet od 1.65 milijardi eura, prodajući preko 1.80 miliona tona papira godišnje. Igepa bh d.o.o raspolaže velikim lagerom na preko 1.300 kvadratnih metara. Posjeduju svoja dostavna vozila svih veličina (pickup, kombi, kamion). Robu isporučuju u sve krajeve Bosne i Hercegovine. Njihov slogan "variety. service. value." znači da ste u sigurnim rukama te da će uvijek uložiti maksimalan napor kako bi kupac bio zadovoljan na svim poljima saradnje sa njima.

igepa

O Gerontološkom centru 

Gerontološki centar je Kantonalna javna ustanova koja se teorijski i praktično bavi problemima starenja i starosti, te u tom smislu pruža starim, hronično bolesnim, invalidnim, iznemoglim i drugim osobama socijalne, zdravstvene i servisne usluge primjenom institucionalnih i vaninstitucionalnih oblika zaštite.

U Gerontološkom centru se planiraju i provode stručni poslovi rehabilitacije, resocijalizacije i reintegracije korisnika usluga i preduzimaju mjere organizacije što kvalitetnijeg života u starosti.  Nažalost, demografske promjene u smislu generalnog starenja populacije i sve lošije zdravstveno stanje osoba treće dobi je ostavilo posljedice i na samu organizaciju poslovanja KJU Gerontološki centar Sarajevo.

Pandemija i posljedične mjere izolacija, prijevoza, bolovanja i ostalih restrikcija su uzrokovale stvarne poremećaje u samom poslovanju ustanove te uveliko povećale obim posla do krajnjih granica izdržljivosti.

Potrebno je pohvaliti predanost i napore svih uposlenika koji su pokazali da su u stanju nositi se sa navedenim izazovima kako bi Ustanova što bolje poslovala u ovim uvjetima. Uposlenici ovog centra se  svakodnevno trude da zajedno uz ograničene budžete naprave najbolje za 345 korisnika ovog centra, od kojih je 200 nepokretnih. U pandemiji su štićenicima doma ukinute mnoge aktivnosti od kojih je i likovna sekcija koja će sad biti ponovo aktivna zahvaljujući donaciji IGEPE bh.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti