OBRATIO SE Seid Škaljić

Nakon hapšenja Hadžibajrića, Općinsko vijeće pokušava prevazići probleme

16.05.2023. 13:55 / Izvor: Akta.ba
škaljić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputio je poruku građanima i uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seid Škaljić uputio je poruku građanima i uposlenicima Općine Stari Grad Sarajevo nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu odredio jednomjesečni pritvor Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku općine Stari Grad Sarajevo.

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, u skladu sa svojim nadležnostima, preduzelo sve korake u cilju rješavanja novonastalih problema u Općini Stari Grad Sarajevo, te uputilo dopise prema Federalnom ministarstvu pravde i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK).

"Želimo za što kraći period i na najbolji mogući način prevazići novonastale probleme kako ova općina i ono što je započeto ne bi čekalo", poručio je predsjedavajući Škaljić.

Naglasio je da je Općina Stari Grad stabilna insititucija te da se pružanje usluga svim građanima nastavlja.

"Taj problem će se riješiti, koliko je već naredne sedmice, jer Općinsko vijeće i svojim statutom ima mogućnosti za prevazilaženje ovog problema", rekao je, između ostalog

Obratio i uposlenicima Općine, a kompletnu video poruku predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Sarajevo Seida Škaljića možete pogledati u nastavku

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti