FUNKCIONALNE USLUGE

Management support service je neophodnost i konkurentna prednost kompanija koje ih koriste

22.05.2023. 12:26 / Izvor: Akta.ba
Društvo Mentor

Društvo Mentor kroz funkcionalnu uslugu podrške menadžmentu posvećeno je organizaciji, efikasnom upravljanju i konsultantskim uslugama za strane i domaće investitore, državne agencije i privatni sektor.

Društvo Mentor kroz funkcionalnu uslugu podrške menadžmentu, posvećeno je organizaciji, efikasnom upravljanju i konsultantskim uslugama za strane i domaće investitore, državne agencije i privatni sektor.

Kroz svoj rad svakodnevno pružaju potrebnu tehničku i administrativnu podršku kako bi pomogli klijentu da na jednom mjestu direktno ili posredno dođe do najkvalitetnijih resursa i funkcionalnih rješenja u poslovanju štedeći vrijeme i novac.

Jasmin Galijatović, izvršni direktor Društva za Akta.ba je kazao da je Mentor na početku krenuo sa pružanjem amdinistrativno tehničke usluge te kroz vrijeme i kontinuiranu podršku i komunikaciju sa klijentima su prepoznali kako olakšati klijentu da se u potpunosti posveti svom core businessu te su došli do zajedničkog zaključka, da angažovanje eksterne podrške daje konkurentnu prednost i bolje rezultate.

“Dosadašnje iskustvo nam kazuje da klijenti ulažu mnogo energije u administrativne aktivnosti koje im skreću fokus sa temeljnih poslovnih aktivnosti zbog kojih društvo i postoji. Potpuna fokusiranost na osnovni biznis omogućava veću produktivnost i efikasnost što za benefit ima brži rast i razvoj, te povećanje profitabilnosti”, kaže Galijatović.

Mentor nudi širok spektar usluga, od podrške u registraciji privrednih društava, obrta ili drugi oblik poslovanja, provođenja statusnih promjena pa do nuđenja poslovnih savjeta i rješenja temeljitim istraživanjem sektora u kojem radi klijent i iskustvom u dosadašnjem radu, a sve sa ciljem usklađenosti sa potrebama tržišta i zakonskih okvira.

“Na osnovu dosadašnjeg rada s klijentima došli smo do sofisticiranije podrške klijenitima kao što je npr. angažman privremenog menadžera sa ulogom upravljanja procesima i finansijama u svim fazama razvoja i reorganizacije poslovanja. Pružanje kvalitetne usluge nam omogućava širok networking i bazu specijalizanata u zavisnosti od potrebe klijenta i specifičnosti usluge”, pojašnjava Galijatović.

Integrativni dio podrške ovog Društva jeste i usluga računovodstva i poreznog savjetovanja koju nudi Global Konto, društvo s višegodišnjim iskustvom u pružanju računovodstvenih usluga, poreznog savjetovanja i finansijama, kao i društava iz oblasti nekretnina, drugih uslužnih društava i državnih institucija.

U današnjem poslovnom ambijentu dinamika i fokus na prioritetne poslovne aktivnosti imaju značajnu ulogu.

Da bi društvo bilo konkurentno, Galijatović kaže da je potrebno da znamo poredati prioritete i da razložimo poslovne aktivnosti koje moramo sami raditi i koje možemo da prepustimo drugima. Također, mnogo je bitno da na jednom mjestu i u komunikaciji sa manje ljudi možete dati svu uslugu koja vam je potreban.

"Ovaj koncept, gdje mi za naše klijente na jednom mjestu uvezujemo sve njihove poslovne aktivnosti iz domena outsorcinga se pokazalo učinkovitim i efikasnim. Nudimo specifičan pristup, širok i sveobuhvatan spektar usluga potrebnih svakoj kompaniji na jednom mjestu, posvećenost i djelovanje kao podsistem, oslanjanje i uključenost većeg broja specijalista iz svakog segmenta pružene podrške”, kaže.

Ova usluga je posebno interesantna stranim kompanijama koje fokus stavljaju na povjerenje i partenerske odnose koje su naučile u matičnim državama i razvijenom poslovnom okruženju, koje posebno cijene njihovo iskustvo ambijentalnog poslovanja koje pruža mogućnost da što prije krenu sa svojim investicijama.

Mentor je partner kompanijama i institucijama koje se bave organizacijom i upravljanjem svojim resursima kako bi osigurali da oni ispune cilj projekta unutar definiranog opsega, kvaliteta, vremena i troškova.

Galijatović s ponosom kaže da su njihovi klijenti, kako strani tako i domaći, iz svih oblasti i industrija, već spoznali prednosti outsourcing koji im olakšava poslovanje, od pomoći u najjednostavnijim administrativnim poslovima do aktivnosti koje prethode ozbiljnim statutarnim i strukturnim promjenama jedne kompanije.

Više informacija o svim uslugama društva Mentor možete pronaći na web stranici https://mentormss.ba/.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti