Evropski recept za razvoj kompanije

Upravljanje ljudskim resursima je bitan segment za poslovanje u EU

06.06.2023. 13:26 / Izvor: Akta.ba
vtk seminar

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je radionicu "Evropski recept za razvoj vaše kompanije".

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora Bosne i Hercegovine organizirala je radionicu "Evropski recept za razvoj vaše kompanije", kojoj su prisustvovali direktori i vlasnici bh. kompanija. Na radionici su predstavljeni načini bolje organizacije kompanija kao proces pripreme za ulazak u  Evropsku uniju. 

"Komora je organizirala mnogo seminara za edukaciju privrednika o  zelenoj ekonomiji,  čiji će se postulati morati primjenjivati po standardima Evropske unije. Osim neminovnih promjena u načinu proizvodnje i pružanja usluga, jedan od EU standarda je upravo menadžment ljudskih resursa te ćemo, radi brže prilagodbe bh. kompanija, intenzivirati edukacije i u ovoj oblasti", rekao je potpredsjednik VTK/STK BiH Ahmet Egrlić. 

Posebno je naglašena  važnost odabira saradnika i formiranja timova te njihovog motiviranja radi postizanja maksimalnih rezultata.

"Najvažniji kapital u svakoj kompaniji su ljudi. Važno je kako odabrati saradnike, napraviti vrhunski tim, kako ih motivirati, voditi, zadržati i učiniti lojalnim, da kompaniju shvate kao svoju. Cilj današnje radionice je vlasnicima i direktorima kompanija u BiH predstaviti  najvažnije segmente u pripremi kompanija za evropski put, a to su podizanje standarda produktivnosti, poboljšanje organizacije, efikasnosti i motivacije zaposlenih", istakao je direktor Elite Academy Balkans Miša Pavičević.

Na radionici su o ovim temama, osim Pavičevića, govorili i direktor Magsistema iz Beograda Milan Milinković, direktor International Creativity Company iz Tuzle Jasmin Hasančević te menadžer razvoja poslovanja ASA bolnice Sarajevo Mladen Komarica. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti