Gazzda se vratio kući

Gazzda otvorio svoju prvu flagship trgovinu u Sarajevu

15.07.2023. 10:12 / Izvor: Akta.ba
Gazzda

Otvorena prva flagship trgovina u Sarajevu.

U preko deceniju postojanja, Gazzda namještaj je pronašao put do klijenata u preko 30 zemalja svijeta.

Od Sjedinjenih Američkih Država, preko Skandinavije, pa sve do Tajvana, Australije i Mauricijusa, Gazzda krasi mnogobrojne domove, restorane i hotele, kao i Louis Vuitton prodavnice, te Google i Netflix ofise.

Sa pet prestižnih Red Dot nagrada, koje su ekvivalent filmskom Oscaru u svijetu dizajna, Gazzda je postao sinonim za kvalitet, inovaciju i vrhunski dizajn.

"Od naših početaka, uvijek smo bili ponosni na činjenicu da iz male Bosne i Hercegovine stvaramo proizvode koji su internacionalno priznati po kvalitetu, dizajn nagradama i komercijalnim uspjesima. Otvaranje flagship trgovine u našem rodnom Sarajevu je logičan naredni korak u našem poslovanju i predstavlja povratak kući, te ostvarenje naše “Coming Home'' vizije. Ovo je prilika da predstavimo našu dizajn filozofiju i ideje domaćem tržištu", izjavili su iz kompanije Gazzda.

Dizajn filozofija originalnog bosanskohercegovačkog dizajna je fokusirana na potrebe i snove o uređenju enterijera krajnjeg korisnika.

Proizvodi "miluju oko" zahvaljujući svojoj estetici i lakoći, pozivajući na dodir taktilnih prirodnih materijala.

Bezvremenski su i uvijek imaju utkanu dozu posebnog majstorskog umijeća. Iako na prvi pogled djeluju isključivo moderno i minimalistički, u pozadini se kriju tradicionalne tehnologije stolarstva, isprepletene sa savremenim automatizovanim procesima i obaveznom završnom ručnom obradom, koja "daje dušu" svakom Gazzda proizvodu.

Flagship trgovina se prostire na preko 1000 kvadratnih metara i svojim iskustvom podsjeća na posjetu muzeju umjetnosti, koja za cilj ima da posjetioca potakne da istražuje, uči i osjeti inspiraciju dizajna životnog prostora.

Cijeli prostor je podijeljen u nekoliko cjelina, od kojih svaka posjeduje zasebnu priču, a u sklopu trgovine su trenutno prisutne i umjetničke instalacije koje na jedinstven način uokviruju filozofiju Gazzda proizvoda.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti