(VIDEO) Stanivuković svoj kabinet preselio u vatrogasno vozilo

15.08.2023. 14:05 / Izvor: N1
autoprevoz

"Autoprevoz" sa sudskim izvršiocima ulazi u posjed atraktivne lokacije u centru Banjaluke. Lokacija poznata kao Stara autobuska stanica u najužem gradskom jezgru presudom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine pripala je "Autoprevozu".

"Autoprevoz" sa sudskim izvršiocima ulazi u posjed atraktivne lokacije u centru Banjaluke. Lokacija poznata kao Stara autobuska stanica u najužem gradskom jezgru presudom Ustavnog suda Bosne i Hercegovine pripala je "Autoprevozu".

Generalni direktor ovog preduzeća, Sladomir Đurić rekao je kako je ovi izvršenje odluke donesene na osnovu presude od prije tri godine.

"Autoprevoz je to kupio od Željeznica Jugoslavije još 1969. i od tada se u kontinuitetu vodi u knjigama Autoprevoza", rekao je on napominjući da je kao jedan od vlasnika “Autoprevoza” koji je 2002. kupovao to preduzeće kupio i njegovo zemljište.

"U momentu privatizacije ova parcela je i gruntovno i katastarski bila uknjižena na Autoprevoz", rekao je on napominjući da su tek 2003. “osvanule žardinjere i bez ikakvog osnova grad je preuzeo parcelu”.

On je takođe istakao kako nije tačno da su svi sudovi presudili u korist grada, osim Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kako to tvrdi gradonačelnik Stanivuković. Prvi sudski proces vodio se pred Okružnim sudom u Banjaluci i on je presudio u korist "Autoprevoza".

On je istakao i da je “Bevoreal estate” kupio spornu lokacijh od “Autoprevoza” u namjeri da na njoj gradi stambeno poslovni prostor.

"Naša obaveza je da kad preuzmemo ovu lokaciju, da je proslijedimo našim kupcima", rekao je on.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković izjavio je kako mu je ovo jedan od najtežih dana u političkoj karijeri, jer se Banjalučanima danas uzima pola grada.

"Nažalost ovo je legalizovan kriminal, mi od ‘Autoprevoza’ hoćemo da spasimo Vidovdansku, muzej i spomenik i ne damo 12 miliona za spomenik. Ne možete nam ulicu uzimati. Kakav je to majmun, kreten koji može dati 12 miliona za ulicu", rekao je Stanivuković.

"Rekli su mi da moram da se pomjerim, ako se ne pomjerim ide mi krivična, pritvor, fizičko sklanjanje odavde i žao mi je ovih ljudi i mojih saradnika, jer egzekucija ide prema njima", rekao je on i najavio da će sjesti u vatrogasno vozilo na parkingu i tu ostati.

Građane je pozvao da se okupe na istoj lokaciji večers u 19 časova.

"Ja naređujem ovima iz Autoprevoza. Odustajte od ovoga. Ja se neću povući. Neću odustati", rekao je.

Nakon što je Stanivuković sjeo u vatrogasno vozilo, policija je počela sa legitimisanjem malobrojnih preostalih građana i zaposlenih u Gradskoj upravi. One koji nemaju ličnu kartu policija sprovodi na utvrđivanje identiteta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti