TVORNICA PAPIRA

Stanivuković nakon požara obišao "Celex", najavio podršku grada

25.08.2023. 09:19 / Izvor: Akta.ba
CELEKS

Nakon što je jučer u poslijepodnevnim satima iznenadni požar zahvatio postrojenje kompanije "Celex", gradonačelnik Draško Stanivuković je zajedno sa saradnicima sinoć obišao ovu lokaciju.

Nakon što je jučer u poslijepodnevnim satima iznenadni požar zahvatio postrojenje kompanije “Celex", gradonačelnik Draško Stanivuković je zajedno sa saradnicima sinoć obišao ovu lokaciju.

Tom prilikom on je izrazio duboko žaljenje zbog ovog nemilog događaja koji je ugrozio ljudske živote, ali i njihova radna mjesta.

"Naše vatrogasne brigade intervenisale su punim kapacitetima kako bi zaustavile dalje širenje vatre, koja je zahvatila postrojenje jedne od najvećih proizvodnih kompanija u Banjoj Luci, te je na svu sreću požar lokalizovan i stavljen pod kontrolu", poručio je gradonačelnik.

Tokom posjete on je istakao da će kompanija “Celex" moći, kao i uvijek, računati na punu podršku Grada Banje Luke kako bi se proizvodni pogon što prije osposobio i vratio u prvobitno stanje.

Podsjećamo,  vatra je juče oko 16.00h zahvatila dijelove skladišta, proizvodne hale, kao i i krovnu konstrukciju kompanije "Celex". Radi se o najvećoj fabrici papira u BiH osnovana davne 1966. godine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti