Zajedno za bolju budućnost Drive 2023.

Budućnost rada pripada ljudima koji znaju iskoristiti tehnologiju

05.10.2023. 12:29 / Izvor: Akta.ba
drive

Učesnici jučerašnje Drive konferencije su otišli sa odgovorom na pitanje "Kome pripada budućnost rada?".

Učesnici jučerašnje Drive konferencije su otišli sa odgovorom na pitanje "Kome pripada budućnost rada?".

"Budućnost rada pripada onima koji znaju iskoristiti najbolje od oba svijeta kako bi zajedno stvarali bolju budućnost“, kazala je za Akta.ba Amila Jažić, brend i marketing menadžerica Kolektiv/MojPosao.ba.

Ove godine konferencija je okupila preko 300 učesnika.

"Kao organizatori izuzetno smo sretni što smo ponovno nakon tri godine okupili zaista veliki broj učesnika iz svijeta zajednice HR zajednice, lidera i menadžmenta. Teme su izuzetno zanimljive. Doveli smo neka od ključnih imena sa svjetske scene", istakla je.

Učesnici su imali mogućnost da prate jednu panel diskusiju i tri stručne radionice.

panel

"Pored toga omogućili smo dodatno i učesnicima koji su bili zainteresovani masterclass radionicu. Ona je bila ekskluzivno dostupna sa našom key note govornicom Lucy Adams“, pojasnila je.

Lucy Adams, izvršna direktorica "Disruptive HR" i bivša direktorica ljudskih resursa BBC-a, bila je prva govornica na jučerašnjoj konferenciji. Ona istražuje liderstvo u svijetu ubrzanih promjena. Njenoj radionici jučer je prisustvovala i Naida Pervan iz agencije Unlock. Svoje utiske podijelila je sa čitateljima Akta.ba.

"Za mene je Masterclass sa Lucy Adams opravdao naziv ovogodišnje Drive konferencije - Humans after all. Vrijedno je sjetiti se koliko biznisi sa sobom nose intimnosti i emocije, te koliko su one kao takve ključne za izvrsnost u kreiranju izvanrednog iskustva za zaposlenike. Welcome back Drive - za HR zajednicu važno mjesto susreta!", naglasila je Naida.

lucy

Lucy Adams

Radionicu sa Lucy Adams je pratila i Indira Semanić, senior HR iz kompanije Nelt.

"Nama je izuzetno drago što je Drive se vratio na velika vrata nakon tri godine. Jako nam je bitno prisustvovati na ovakvoj konferenciji, jer je to prilika da se HR stručnjaci i manageri povežu na neki smislen način, slušajući jako bitne teme koje su sada važne na tržištu rada. S druge strane, mi kao kompanija i kao najpoželjniji poslodavac, smo okrenuti praćenju dobrih HR praksi. Također i praćenju dešavanja i govornika kao što je Lucy Adams. Nemoguće je inače u Sarajevu čuti govornika kao što je ona“, kazala je.

Ističe da podržavaju konferencije jer su one bitne za mlade stručnjake, ali i starije koji žele da čuju i prate trendove.

"Podržali smo Drive i u jednoj drugoj ulozi. Spremili smo za učesnike zdravu pauzu. Tu je bio naš Nutrino Lab koji predstavlja jednu zdravu užinu za ljude koji su stalno u poslu", dodala je.

Konferenciju je organizovala kompanija Kolektiv/MojPosao.ba, a pod sloganom konferencije "Humans after all" odnosno "Ljudi poslije svega".

E.O.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti