Amidžić i Mali

Dogovorena saradnja u projektu oslobađanja PDV-a na prvu nekretninu

06.10.2023. 07:45 / Izvor: Akta.ba
amidžić mali

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić razgovarao je jučer sa ministrom finasija Republike Srbije Sinišom Malim.

Ministar finansija i trezora BiH Srđan Amidžić razgovarao je jučer sa ministrom finansija Republike Srbije Sinišom Malim o saradnji Bosne i Heregovine i Srbije.

Na sastanku je dogovorena tehnička pomoć koju će Srbija pružiti BiH u projektu oslobađanja PDV-a na prvu nekretninu što je u Srbiji već u praksi, a koji je naročito zastupljen kod mladih bračnih parova.

Srbija će biti domaćin velikog privrednog događaja EXPO 2027 godine, što će biti značajno za cijeli region.

Ministar Amidžić je istakao važnost koju Srbija pruža Bosni i Hercegovini, naglasivši da je od izuzetno značaja i sva dosadašnja i finansijska i tehnička pomoć. Ministar Mali je naglasio da da je EXPO 2027, na kojoj će učestvovati više od 120 zemalja, odlična prilika za naš region i buduću saradnju.

Čestitajući ministru Amidžiću na imenovanju na mjesto ministra finansija i trezora BiH, ministar finansija Srbije Siniša Mali, naglasio je da se nada skoroj uzvratnoj posjeti, saopćeno je iz Ministarstva finansija i trezora BiH. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti