Modernizacije vodnih usluga

Hrnjić razgovarao s međunarodnim partnerima o projektima iz oblasti voda

10.10.2023. 08:33 / Izvor: Fena
Hrnjić

Stekli se uslovi za projekat Modernizacije vodnih usluga u Federaciji.

Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Kemal Hrnjić jučer je, u sjedištu Ministarstva u Sarajevu, razgovarao s predstavnicima međunarodnih organizacija u Bosni i Hercegovini koje pružaju podršku na projektima iz oblasti voda.

Sastanku su prisustvovali šef kooperacije pri Delegaciji EU u BiH Stefano Ellero, šef Ureda Svjetske banke za BiH i Crnu Goru Christoper Sheldon, šef saradnje švicarske ambasade u BiH Siroco Messerli, v.d. rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Sylvain Merlen, direktorica EBRD-a za BiH Manuela Naessi, šefica Sekcije operacija za ekonomski razvoj, prirodne resurse, infrastrukturu u Delegaciji EU Antonella Di Sandri, te član Ureda Svjetske banke u BiH Igor Palandžić i projekt menadžer MEG projekta UNDP-a za BiH Goran Štefatić.

Iz Ministarstva navode da je ministar Hrnjić zadovoljan odlukom Doma naroda Parlamenta Federacije BiH da na posljednjoj sjednici usvoji projekat Modernizacije vodnih usluga u Federaciji čime su se stekli uslovi za implementaciju ovog projekta.

"Očekujemo da će projekat Modernizacije vodnih usluga u Federaciji BiH, kao i projekti koje podržavaju naši međunarodni partneri, doprinijeti poboljšanju sektora vodnih usluga te da će uticati na zaštitu vodnih resursa i okoliša kao i na dugoročni ekonomski razvoj", kazao je ministar Hrnjić.

Učesnici sastanka su naglasili da su zadovoljni dosad urađenim, a iskazana je i obostrana spremnost za nastavkom saradnje kroz dogovorene modalitete komunikacije koji će doprinijeti efikasnijoj realizaciji projekata iz sektora voda u Federaciji BiH, saopćeno je iz Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti