POTVRDIO DODIK

Nova finansijska pomoć: Mađarska daje dodatnih pet miliona eura Republici Srpskoj

23.11.2023. 08:55 / Izvor: SRNA
dodik

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer u Budimpešti da će Vlada Mađarske izdvojiti dodatnih pet miliona eura.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je jučer u Budimpešti da će Vlada Mađarske izdvojiti dodatnih pet miliona eura za subvencionisanje nabavke poljoprivredne mehanizacije u Republici Srpskoj.

Dodik, koji je tokom radne posjete Mađarskoj razgovarao sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova ove zemlje o zajedničkim projektima, istakao je da se projekat u vezi sa poljoprivredom realizuje mnogo snažnije u drugom paketu nego što je to bilo ranije. 

"Bilo je određeno 19 miliona eura za podršku našim poljoprivrednicima i preduzećima iz te oblasti za isporuku mašina i opreme, a dobili smo uvjeravanje da će mađarska strana obezbijediti dodatnih pet miliona evra, tako da će ukupan aranžman biti 24 miliona eura", rekao je Dodik za RTRS. 

Prema njegovim riječima, ovo govori da Republika Srpska u Mađarskoj ima razumijevanje za sve svoje projekte. 

Dodik je naveo da je tokom sastanaka bilo riječi i o infrastrukturi i industriji, te najavio da je za januar u pripremi sastanak delegacije RS-a i premijera Mađarske Viktora Orbana o tome šta je do sada urađeno. 

"Dogovorili smo se da naša saradnja bude na strateški važnom nivou i to se tako i odvija kroz niz projekata koji nisu samo privredni, nego su i projekti iz oblasti kulture, obrazovanja, pa čak i zdravstva", istakao je Dodik, te dodao da je sve ovo dobar primjer uspješne saradnje. 

On smatra da je neophodno u bilo kojem trenutku i bilo kojim povodom sresti se sa ljudima u Budimpešti i razgovarati sa njima o svim tim pitanjima. 


 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti