Cilj spriječiti neadekvatna odlaganja

Poziv vulkanizerima za besplatno odlaganje automobilskih guma

23.11.2023. 16:06 / Izvor: Akta.ba
KJKP Rad

Posjedovanje zimske opreme je zakonska obaveza je koju vozači moraju ispoštovati u periodu od 01.11. tekuće godine do 01.04. naredne godine.

Posjedovanje zimske opreme je zakonska obaveza je koju vozači moraju ispoštovati u periodu od 01.11. tekuće godine do 01.04. naredne godine. 

Nakon zamjene sa ljetnih na zimske pneumatike, velika količina automobilskih guma završi na javnim površinama i u kontejnerima što predstavlja jednu od zabranjenih aktivnosti. 

Tim povodom pokrenuta je akcija zbrinjavanja guma iz putničkog programa na lokalitetu Reciklažnog dvorišta koje se nalazi u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići, ulica Adema Buće br. 556. 

KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo u saradnji sa Fondom za zaštitu okoliša s ciljem spriječavanja odlaganja guma na javne površine, uputili smo poziv vulkanizerima da u periodu od novembra ove godine do 01.02.2023. godine, mogu BESPLATNO dovesti i odložiti automobilske gume maksimalne veličine do 16" (col-a), u neograničenim količinama u prethodno navedeno Reciklažno dvorište u ulici Adema Buće br. 556, svakim radnim danom od 08:00 do 15:00 sati. 

Gume iz teretnog programa bez obzira na količinu i dimenzije se NE PREUZIMAJU.

"Poziv vrijedi za sva fizička i pravna lica. Ukoliko nemate prevoz kojim bi prebacili gume na navedenu lokaciju, postoji mogućnost angažovanja usluge vanrednog prijevoza. Sve dodatne informacije možete dobiti na broj telefona 033 641 051. KJKP "RAD" d.o.o. Sarajevo.", stoji u saopćenju. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti