Bit će organizovan i "Zimzopark"

Počele novogodišnje pripreme u Banjoj Luci, u petak počinje "Zimzobal"

29.11.2023. 08:46 / Izvor: SRNA
Zimzobal

U Banjoj Luci su počele novogodišnje pripreme ove godine biće organizovan i "Zimzopark".

U Banjoj Luci su počele novogodišnje pripreme, a osim manifestacije "Zimzobal" koja počinje u petak, 1. decembra, ove godine biće organizovan i "Zimzopark".
Gradonačelnik Draško Stanivuković rekao je da sjajna ponuda na novoj lokaciji kod novoizgrađene arene uz dva koncerta Lepe Brene i Željka Samardžića garantuje zaista do sada najbolji doček Nove godine.

Stanivuković je istakao da će ove godine biti i do sada najbolja ponuda "Zimzobala" sa najvećim brojem kućica i 300 časova muzičko-zabavnog programa.

"Nekoliko koncerata, dnevne žurke, bogata gastronomska ponuda i sjajna zabava vas očekuje već u petak, 1. decembra, a svečano otvaranje planirali smo za nedjelju, 3. decembar", rekao je Stanivuković na konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program manifestacije "Banjalučka zima".

On je najavio da će Banja Luka ove godine imati i obilježavanje Nikoljdana, dječije Nove godine, kao i poseban program za obilježavanje 9. januara, ali i do sada nešto drugačiju proslavu pravoslavne Nove godine, te pozvao građane, ali i sve turiste da u narednih mjesec i po dana budu dio "Banjalučke zime".

Direktor Gradske razvojne agencije Neven Stanić rekao je da će "Zimzobal" svoja vrata za posjetioce otvoriti već u petak, 1. decembra, i trajaće do 15. januara.

"Uvjereni smo da će kako domaći, tako i strani posjetioci, moći u narednih 45 dana uživati u raznovrsnim sadržajima `Zimzobala` i da će biti zadovoljni ponudom", rekao je Stanić.

On je naveo da su ove godine kapaciteti prošireni i obezbjeđen je dodatni broj kućica, te da će kompletan park "Petar Kočić" biti na raspolaganju posjetiocima.

Osvrnuvši se na prošlogodišnji rekord koji je Banja Luka oborila po broju posjeta i noćenja otkad se mjeri turistički promet u ovom gradu, direktor Turističke organizacije grada Banja Luke Dragana Vukliš istakla je da je za 10 mjeseci ove godine taj rezultat nadmašen, te da se do kraja godine očekuje obaranje novog rekorda turističkog prometa.

"Obaranje prošlogodinjeg rekorda za nas je svakako velika satisfakcija i pokazatelj da se Banja Luka razvija i napreduje", rekla je Vukliševa.

Ona je navela da je Turistička organizacija već započela promociju "Banjalučke zime", a prema informacijama koju su dostavili hotelijeri, već sada su skoro svi smještajni kapaciteti popunjeni i da su najveći broj rezervacija napravili gosti iz regiona, Slovenije, Srbije, Hrvatske, a povećano je i interesovanje gostiju iz Crne Gore.

"Kada je riječ o turistima iz Evrope, rezervacije su uglavnom iz Austrije, Njemačke i Danske. Ovo je za nas pokazatelj da je Banja Luka postala prepoznatljiva na turističkoj mapi", zaključila je Vuklišeca.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti