Tajnim glasanjem

Izabrani članovi Predsjedništva ANU BiH za mandatni period 2024.-2026.

12.12.2023. 13:42 / Izvor: Fena
ANU BiH

Na sjednici Izborne skupštine Akademije nauka i umjetnosti BiH koja je održana danas, tajnim glasanjem izvršen je izbor članova Predsjedništva.

Na sjednici Izborne skupštine Akademije nauka i umjetnosti Bosne i Hercegovine koja je održana danas, tajnim glasanjem izvršen je izbor članova Predsjedništva ANU BiH. Na Skupštini su izabrani predsjednik, dva potpredsjednika, generalni sekretar i po jedan član Predsjedništva iz svakog od šest odjeljenja. Na istoj sjednici potvrđeni su i sekretari odjeljenja, ranije izabrani na sjednicama odjeljenja. 

Novoizabrani članovi Predsjedništva Akademije nauka i umjetnosti BiH su: akademik Muris Čičić, predsjednik; akademkinja Lidija Lincender-Cvijetić, potpredsjednica, akademik Mirko Pejanović, potpredsjednik te akademik Asif Šabanović, generalni sekretar, saopćeno je iz Akademije nauka i umjetnosti BiH. 

Akademik Miloš Trifković izabran je za člana Predsjedništva iz Odjeljenja društvenih nauka, akademik Esad Duraković za član Predsjedništva iz Odjeljenja humanističkih nauka, akademik Husref Tahirović za član Predsjedništva iz Odjeljenja medicinskih nauka, akademkinja Mirjana Vuković za članicu Predsjedništva iz Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka, akademkinja Branislava Peruničić za članicu Predsjedništva iz Odjeljenja tehničkih nauka, a dopisni član Radivoje Mandić za člana Predsjedništva iz Odjeljenja umjetnosti.

Akademik Miodrag Simović je sekretar Odjeljenja društvenih nauka, dopisni član Mile Babić  - sekretar Odjeljenja humanističkih nauka, akademik Muhidin Hamamdžić - sekretar Odjeljenja medicinskih nauka, akademik Dejan Milošević - sekretar Odjeljenja prirodnih i matematičkih nauka, akademik Enver Mandžić - sekretar Odjeljenja tehničkih nauka te dopisni član Mile Stojić - sekretar Odjeljenja umjetnosti.  

Članovi Predsjedništva Akademije nauka i umjetnosti BiH izabrani su za mandatni period 2024.-2026. godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti