POTVRDILI IZ AVIOKOMPANIJE

Turkish Airlines odustao od aerodroma u BiH: Bez letova za Istanbul

14.12.2023. 09:46 / Izvor: Akta.ba
TURSKA

Turkish Airlines planira povećati frekvencije na nekoliko ruta u regiji tokom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta iduće godine.

Turkish Airlines planira povećati frekvencije na nekoliko ruta u regiji tokom ljetne sezone 2024., koja počinje 31. marta iduće godine, ali je isključio mogućnost uvođenja letova za Banju Luku nakon razgovora s dužnosnicima aerodroma.

Osim svojih nedavno najavljenih planova za povećanje operacija prema Zagrebu s četrnaest na osamnaest sedmično, Turkish će takođe povećati usluge na svom drugom odredištu u Hrvatskoj – Dubrovniku – s pet na sedam sedmičnih rotacija. Dodatna usluga ponedjeljkom i srijedom uvodi se od 31. marta.

Turkish Airlines će povećati letove iz Istanbula i za Podgoricu i za Tivat nakon potpisivanja Memoranduma o razumijevanju s Air Montenegrom ranije ove godine, omogućujući obema nacionalnim prevoznicima da povećaju svoje frekvencije na međusobnim tržištima.

Turski prevoznik će u početku povećati letove između Istanbula i Podgorice s dva dnevno na sedamnaest sedmično, a od sredine augusta na osamnaest. Slično tome, povećaće frekvencije na letovima za Tivat, koje je pokrenuo ovog ljeta, sa šest na devet sedmično, a od sredine augusta na deset.

Prevoznik će takođe proširiti svoje operacije u Sarajevu dodavanjem dodatne sedmične rotacije na ukupno 21 let sedmično.

Uprkos razgovorima između Turkish Airlinesa i predstavnika Aerodroma Banja Luka, prevoznik je odbacio uvođenje svoje druge destinacije u Bosni i Hercegovini.

"Postoje komercijalne i strukturne procjene aerodroma, a aerodrom još uvijek radi na tome. Međutim, nemamo planove za pokretanje operacija u bliskoj budućnosti prema ili iz Banje Luke", rekli su iz Turkish Airlinesa.

Komentarišući dalje svoju prisutnost u regiji, prevoznik je rekao:

"Nedavnim pokretanjem letova za Tivat, ukupan broj odredišta u cijeloj regiji Balkana dostigao je sedamnaest. Blisko sarađujemo s lokalnim vlastima na razvoju turizma i poslovnih odnosa. Osim toga, kontinuirano širimo svoju prisutnost u ovoj regiji ulažući u inovativne tehnologije i putničko iskustvo", prenio je Ex-Yu Aviation News.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti