Ulica Sarači

Na Baščaršiji otvoren Turistički informativni centar

28.12.2023. 13:49 / Izvor: Fena
Fazlagić

Turistički informativni centar otvoren u ulici Sarači na Baščaršiji.

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Irfan Čengić i predsjednik Turističke zajednice Kantona Sarajevo Haris Fazlagić otvorili su danas Turistički informativni centar u ulici Sarači na Baščaršiji.

Čengić je podsjetio na skandal sa otvaranjem turističkog centra u kiosku plaćenom 250.000 KM prije četiri godine, te istakao da je korištenje novog prostora usaglašeno s Turističkom zajednicom za samo četiri dana.

"Cilj nam je bio da sa mnogo manje potrošenog novca ovdje turistima ponudimo sve informacije koje ih zanimaju", rekao je Čengić.

Zahvalio je Fazlagiću što je uspio da centar bude otvoren prije Nove godine kada je i najpotrebniji, jer su turistički kapaciteti trenutno popunjeni 99 posto.

Fazlagić je naveo da je za otvaranje modernog turističkog centra u srcu Sarajeva bila potrebna nova energija u Turističkoj zajednici i Općini Stari Grad nakon više godina čekanja.

Godinu na izmaku ocijenio je vrlo uspješnom kad je turizam u Sarajevu u pitanju i naglasio da u 2024. ulaze s velikim optimizmom. 

Fazlagić je najavio da će uskoro slični turistički centri biti otvoreni na Sarajevskom aerodromu, a potom na Ilidži i u općini Centar jer Sarajevu nedostaju mjesta na kojim turisti mogu dobiti potrebne informacije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti