NEDOVRŠENI OBJEKAT

Korak bliže izgradnji nove zgrade MUP-a: Potpisan Ugovor o prenosu prava vlasništva

29.12.2023. 07:40 / Izvor: Akta.ba
mup ks

Skupština KS dala je saglasnost Vladi za zaključivanje ugovora o prenosu prava vlasništva između Kantona Sarajevo i KJKP ViK 7. novembra 2023.

Premijer Vlade Kantona Sarajevo Nihad Uk i direktor Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ d.o.o. Sarajevo Rusmir Salić potpisali su jučer Ugovor o prenosu prava vlasništva uz protučinidbu u vezi sa prostorom u ulici Kolodvorska, na kojem se trenutno nalazi nedovršeni objekat u vlasništvu ViK-a, a na kojem će se biti izgrađena nova zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova.

Skupština KS dala je saglasnost Vladi za zaključivanje ugovora o prenosu prava vlasništva između Kantona Sarajevo i KJKP ViK 7. novembra 2023. godine.

"Mi ćemo sagraditi objekat koji će biti adekvatan potrebama naših policijskih snaga, na taj način stvoriti bolje uslove za rad i podići sigurnost naših građana. A s druge strane, transformisati jedan centralni urbani prostor koji je već četiri decenije ruglo", kazao je prilikom potpisivanja premijer Uk.

Direktor ViK-a Salić je rekao da je ugovorom predviđeno iznalaženje adekvatne zamjenske lokacije na kojoj bi se mogla izgraditi buduća poslovna zgrada KJKP “Vodovod i kanalizacija” d.o.o. Sarajevo“.

Za ministra unutrašnjih poslova KS Admira Katicu, potpisivanje Ugovora je važan korak ka ostvarenju krajnjeg cilja, a to je novo, moderno i funkcionalno sjedište Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

"Ubrzo ćemo pristupiti izradi idejnog rješenja, a u sljedećoj godini bit će izvršeno i rušenje postojeće građevinske konstrukcije. Naš novi objekat imat će površinu oko 25.000 m2 i svojom strukturom i sadržajima omogućit će optimalno funkcionisanje Ministarstva unutrašnjih poslova KS", izjavio je Katica, saopćeno je iz MUP KS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti