Unaprjeđenja energetske efikasnosti

Javni poziv za podršku energetskoj tranziciji u turizmu

22.01.2024. 08:08 / Izvor: Fena
giz

GIZ je objavio Javni poziv za podršku energetskoj tranziciji u turizmu.

U okviru Green Recovery komponente COVID-19 Investment Response projekta, finansiranog od Ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj Savezne Republike Njemačke, u saradnji sa Vanjskotrgovinskom komorom BiH, Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit GmbH (GIZ) objavio je Javni poziv za podršku energetskoj tranziciji u turizmu.

Predmet javnog poziva je pružanje tehničke podrške za identifikaciju i implementaciju pilot projekata usmjerenih na unaprjeđenje energetske efikasnosti u turizmu.

Cilj projekta je testiranje projekata unaprjeđenja energetske efikasnosti za do 16 aplikanata iz kategorija: veliki smještajni kapaciteti (50+ smještajnih jedinica); mali smještajni kapaciteti (ispod 50 smještajnih jedinica); smještajni kapaciteti urbanog turizma i smještajni kapaciteti planinskog turizma.

Konačni rezultati koje odabrani korisnici mogu očekivati trebali bi biti: finansijske uštede kroz smanjenje troškova energije; ušteda vremena pri realizaciji mjera energetske efikasnosti; praćenje realizovanih mjera; priprema za zelenu certifikaciju i edukacije o temi energetske efikasnosti za menadžment i uposlenike hotela.

Prijava na javni poziv se vrši dostavljanjem popunjene Aplikacijske forme i popunjene i ovjerene Izjave o učešću u javnom pozivu, najkasnije do 05.februara 2024. godine, a kako su najavili iz VTKBiH, info sesija za zainteresovane učesnike će biti organizovana 29. januara u on line formatu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti