Hrvatski premijer Andrej Plenković susreo se sa članovima Vijeća ministara BiH

23.01.2024. 10:12 / Izvor: Avaz.ba
plenković

Hrvatski premijer se ranije nije pojavio na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu zbog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Hrvatski premijer Andrej Plenković došao je na sastanak s članovima Vijeća ministara BiH koje predvodi predsjedavajuća Borjana Krišto.

Podsjetimo, Plenković se ranije nije pojavio na sastanku u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu zbog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića, piše Avaz.ba.

Članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić, Željka Cvijanović i Denis Bećirović dočekali su tako samo predsjednicu Evropske komisije Ursulu fon der Lejen (Von der Leyen) i nizozemskog premijera Marka Rutea (Rutte).

U EU delegaciji, osim Fon der Lejen su i Gert Jan Kopman (Koopman), generalni direktor DG NEAR, Fernando Andersen Guimaraes, diplomatski savjetnik, te šef Delegacije EU u BiH ambasador Johan Satler (Johann Sattler).

U delegaciji s premijerom Nizozemske je Said Fazili, diplomatski savjetnik za evropska pitanja, Anita Julia Ida van den Ende, generalna direktorica za evropsku saradnju i ambasador Nizozemske u BiH Henk van den Dul (Dool).

S Plenkovićem u delegaciji su i Zvonimir Frka Petešić, šef kabineta, i Andreja Metelko-Zgombić, državna sekretarka za Evropu, a svi oni će s članovima Vijeća ministara biH razgovarati o evropskom putu naše zemlje.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti