Završni koraci

Kreće se u izmjene koeficijenata policijskih službenika FUP-a s ciljem povećanja plaće

30.01.2024. 07:28 / Izvor: Fena
fup

Dogovoreni su prioriteti u radu Federalnog MUP-a za naredni period.

Federalni ministar unutrašnjih poslova Ramo Isak održao je redovni kolegij s rukovodiocima u Ministarstvu.

Isak je s direktorom Federalne uprave policije Federalnog MUP-a dogovorio da Federalna uprava policije dostavi prijedlog  izmjena i dopuna Zakona o plaćama i naknadama policijskih službenika u kojem će biti izmjenjeni,odnosno povećani koeficijenti za obračun plaće policijskim službenicima što će u konačnici dovesti do trajnog povećanja plaća policijskih službenika.

Isak je informisan i o aktivnostim koje se poduzimaju u vezi s izradom prijedloga Kolektivnog ugovora u kojem učestvuju i predstavnici reprezentativnog Sindikata službenika Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova.

Dogovoreni su prioriteti u radu Federalnog MUP-a za naredni period, a fokus je na proširenju smještajnih kapaciteta Policijske akademije, materijalno-tehničkom opremanju.

Isak je informisao rukovodioce da je Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji završen i da se trenutno obavljaju konsultacije sa međunarodnim partnerima s ciljem iznalaženja najboljeg rješenja koje će unaprijediti rad Federalnog MIUP-a te uskladiti radna mjesta sa savremenim potrebama. Pravilnik će biti upućen u daljnju proceduru nakon usaglašavanja sa preporukama međunarodnih partnera.

Isak je pohvalio dosadašnje aktivnosti direktora Federalne uprave policije (FUP) na podizanju profesionalnih standarda te poručio da i u budućnosti treba nastaviti poduzimati mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem što efikasnijeg rada FUP-a, saopćeno je iz FMUP-a.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti