MINISTAR SIGURNOSTI

Prisustvuje na sajmu odbrane: Nešić u posjeti Saudijskoj Arabiji

06.02.2024. 14:41 / Izvor: Akta.ba
nešić

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić boravi u posjeti Saudijskoj Arabiji, kao jedan od državnika, počasnih gostiju Svjetskog sajma odbrane, u okviru koje se susreo i sa saudijskim ministrom odbrane Halidom bin Salmanom Al Suadom.

Posjetu sajmu Nešić je iskoristio da se susretne sa predstavnicima BiH kompanije TRB iz Bratunca, ulagačima iz Saudijske Arabije, kao i potencijalnim partnerima kojima je prenio sve prednosti ulaganja u BiH.

Ministar Nešić se sastao i sa rukovodstvom Ministarstva unutrašnjih poslova Saudijske Arabije i tom prilikom istakao spremnost BiH da stvori sve preduslove da saradnja i ekonomska razmjena dvije zemlje bude što intenzivnija.

"Naša namjenska industrija ima gotovo neograničene potencijale saradnje. BiH ima unutrašnji konsenzus da postane članica EU i to je važna komparativna prednost u odnosu na druge zemlje iz svijeta koje se promovišu kao dobre poslovne destinacije. Mislim da naši saudijski partneri to razumiju i na nama ostaje da pojačamo napore da što više kapitala odavde bude angažovano u BiH", kazao je Nešić, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.    

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti