SAJAM U RIJADU

Ugovor od 80 miliona KM: Konjički "Igman" snabdijevat će oružane snage Saudijske Arabije

07.02.2024. 13:39 / Izvor: Akta.ba
igman ugovor

Kompanija namjenske industrije "Igman" Konjic danas je na sajmu vojne industrije "World Defense Show 2024" svečano potpisala dva nova ugovora.

Kompanija namjenske industrije "Igman" d.d. Konjic danas je na sajmu vojne industrije "World Defense Show 2024" koji se održava u Saudijskoj Arabiji svečano potpisala dva nova ugovora u vrijednosti od 80 miliona KM.

"World Defense Show" sajam vojne industrije koji se od 04. do 08. februara održava u glavnom gradu Saudijske Arabije Rijadu, okupio je i ove godine više od 750 izlagača iz više od 45 zemalja, a među zvaničnicima koji su nazočili prestižnom događaju za umrežavanje, partnerstvo i razmjenu znanja u domenu odbrambene industrije bili su i predstavnici Bosne i Hercegovine i kompanije "Igman" d.d. Konjic.

igman ugovor

 

Priliku za susret s poslovnim partnerima, delegacija "Igmana", predvođena direktorom Đahidom Muratbegovićem i izvršnim direktorom Arminom Sarajlićem, u pratnji Nj. E. ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Saudijskoj Arabiji Razima Čolića,  iskoristila je za potpisivanje značajnih ugovora s Nacionalnom gardom i Ministarstvom odbrane KSA. 

"Kraljevina Saudijska Arabija jedan je od ključnih pokretača globalne vojne industrije. Pokazuju to i podaci o konstantnom ulaganju u jačanje svojih odbrambenih kapaciteta, stoga raduje činjenica da svoje oružane snage snabdjevaju našim proizvodima. Dokaz je to našeg kvaliteta i spremnosti da odgovorimo jednom zahtjevnom tržištu, te posebno raduje kontinuirana saradnja s odbrambenim institucijama Kraljevne Saudijske Arabije započeta prije nešto više od decenije", kazao je direktor Igmana Đahid Muratbegović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti