DISKRIMINACIJA ZAPOSLENIH

Administrativni radnici Osnovnog suda u Srebrenici danas stupili u štrajk

28.02.2024. 13:52 / Izvor: Akta.ba
SREBRENICA

Administrativni radnici Osnovnog suda u Srebrenici danas su stupili u štrajk koji će trajati do ispunjenja njihovih uslova.

Administrativni radnici Osnovnog suda u Srebrenici danas su stupili u štrajk koji će trajati do ispunjenja njihovih uslova.

Razlog štrajka je, kako kažu, diskriminacija zaposlenih u pravosuđu u Republici Srpskoj po pitanju visine plata, toplog obroka i regresa u odnosu na nosioce pravosudnih funkcija, ali i administrativne radnike sudova u Federaciji BiH. 

Mileva Dundić, predsjednik Sindikata u Osnovnom sudu Srebrenica da se od septembra prošle godine pregovara o povećanju plata, ali da do sada ništa nije urodilo plodom.

"Ponovo sad, kada je došlo do povećanja plata nosioca funkcija, tj sudija i tužilaca, nas je zabolilo što nama nema povećanja plata tako da smo se odlučili da štrajkujemo. Imali smo u petak i skupštinu Sindikata pravosuđa na kojoj smo odlučili da idemo u generalni štrajk. Znači, totalna obustava rada uz minimum poštovanja procesa rada koji mora da se obavlja jer je to takva institucija", kazala je ona.

Dundić zaže da žele da ne bude diskriminacije u odnosu na sudije.

"Mi smo pod jednim krovom u okviru Republike Srpske... Shvatite da se ovdje ne može raditi bez radnika, mi nosimo veliki teret i odgovornost, materijalnu i krivičnu", naglašava ona.

Dalji koraci će biti dogovoreni nakon sastanka republičkog štrajkačkog Odbora sa Ministarstvom pravde Republike Srpske.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti