PRIPREME ZA GRADNJU

Otkrivamo još jednu lokaciju Lidla, ovog puta u Lukavici

05.03.2024. 13:57 / Izvor: Akta.ba
lukavica

Kompanija Lild BH pronašla je lokaciju za izgradnju svog objekta u Lukavici, odnosno Istočnom Novom Sarajevu, saznaje Akta.ba.

Kompanija Lild BH pronašla je lokaciju za izgradnju svog objekta u Lukavici, odnosno Istočnom Novom Sarajevu, saznaje Akta.ba.

Prema nepotvrđenim, ali provjerenim informacijama, Lidl je kupio zemljište preko puta tržnog centra Tom. 

Kako se naša ekipa uvjerila na terenu, radovi na čišćenju, sječi i krčenju zemljišta su završeni, te će uslijediti ostale pripreme za gradnju. 

Inače, Istočno Sarajevo i Istočna Ilidža su bili među prvim opštinama sa kojima su predstavnici Lidla održali sastanak i to 2021. godine. Ipak, detalji sastanka nisu bili poznati. 

U skladu sa politikom kompanije, Lidl na našem tržištu još nije javnosti prezentirao planove o tome kada će prve prodavnice biti otvorene, a o tome se govori pune tri godine. Iako će otvaranje Lidla sačekati još neki period, konkursi za posao i odabir lokacija za buduće objekte, ukazuju na to da je ova investicija sve bliže realizaciji.

lidl lokacija

 

Nedavno je zvanično završen njihov prvi objekat u Bosni i Hercegovini koji se nalazi u Bijeljini.

Podsjetimo, portal Akta.ba je prvi objavio planove za Lidlove dvije lokacije. Prva je u Sarajevu u Ulici Džemala Bijedića, gdje su od nekadašnjeg Energoinvesta TDS kupili zemljište za izgradnju.

Druga je u Lepenici kod Kiseljaka gdje Lidl gradi glavni distributivni centar, u kojem će se nalaziti i uprava kompanije za BiH.

" Lidl" je do sada u BiH registrovan na adresama u Sarajevu, Banjoj Luci i Brčkom. Prema ranijim medijskim najavama, Lidl u BiH je planirao otvaranje najmanje šest prodajnih centara. 

Sa posljednjim povećanjem, trenutni kapital kompanije iznosi 216,1 miliona KM. Na povećanje kapitala utiče i uknjiženje nekretnina na kojima Lild gradi, ili namjerava graditi objekte.

Radi se o objektima koji nisu luksuzni, ulaganja u njih nisu velika, najčešće su površine od 1.000 do 2.000 kvadratnih metara, što znači da su u rangu supermarketa.

Naglasimo i to da je Lidl prvi lanac s evropskog tržišta koji je pokazao interes poslovati u našoj zemlji. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti