ODRŽAN SASTANAK

Dogovoreno dodatno unaprjeđenje suradnje Granične policije i Veleposlanstva SAD-a u BiH

15.03.2024. 14:22 / Izvor: Akta.ba
granicna policija

Sastanak je završen zaključkom da će se raditi na dodatnom unaprjeđenju suradnje između GPBiH i Veleposlanstva SAD-a u BiH.

Direktor Granične policije (GP) BiH Mirko Kuprešaković u petak je u posjet primio zamjenicu šefa misije u Veleposlanstvu Sjedinjenih Američkih Država u BiH Deborah Mennuti koju je upoznao o radu i nadležnostima ove policijske agencije, trenutnim aktivnostima koje provodi u borbi protiv nezakonitih migracija preko teritorija BiH, te s mjerama koje poduzima na sprečavanju svih vidova prekograničnog kriminaliteta.

Također, razgovarali su i o specijalističkim obukama policijskih službenika GPBiH koje se realiziraju u suradnji s Vladom SAD-a.

Kuprešaković je naglasio i to da su kontrola i nadzor državne granice, i uopće granična sigurnost, usavršavanje stručnih kadrova, korištenje raspoložive specijalističke opreme jedan od permanentnih zadataka Granične policije BiH, te da su suradnja i razmjena informacija imperativ za stvaranje sigurnog okruženja.

Ovom prilikom, Kuprešaković je zahvalio Vladi SAD-a na dugogodišnjoj suradnji i potpori koju više od dva desetljeća pruža Graničnoj policiji BiH te je, u znak zahvalnosti uručio Zlatnu plaketu Mennuti.

Sastanak je završen zaključkom da će se raditi na dodatnom unaprjeđenju suradnje između GPBiH i Veleposlanstva SAD-a u BiH, te su dogovoreni i daljnji modaliteti suradnje u idućem razdoblju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti