Vrh globalnoga vinskog tržišta

Buhač: Proglašenje Mostara Europskim gradom vina veliki uspjeh u promociji ovog podneblja

19.03.2024. 15:01 / Izvor: Fena
buhač

Sastanak je održan s ciljem predstavljanja Grada Mostara kao početne točke Vinske ceste Hercegovina.

U povodu proglašenja Mostara Europskim gradom vina Dionisio 2024. od strane Europske mreže vinskih gradova RECEVIN, predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanskog Kantona Marija Buhač danas je u vijećnici Grada Mostara sudjelovala na sastanku umrežavanja između domaćih i međunarodnih sudionika u vinskomu turizmu.

Sastanak je održan s ciljem predstavljanja Grada Mostara kao početne točke Vinske ceste Hercegovina, kao i same Vinske ceste certificirane od strane Iter Vitisa. Događaju je nazočio veliki broj predstavnika vinskih regija i udruga iz Europe, a predsjednica Vlade u uvodnomu je obraćanju naglasila kako je proglašenje Mostara Europskim gradom vina još jedan vrhunski uspjeh u promociji ovoga podneblja.

Čestitala je svima koji su posvjedočili znanje, umijeće i predanost u iskorištavanju bogomdanih kapaciteta naše zemlje, Hercegovine, spojem onoga čime nas je darovala priroda, potom naslijeđenih znanja od naših predaka te uvođenjem suvremenih tehnologija.

''Dosegnuli ste sami vrh globalnoga vinskog tržišta, s nagradama i priznanjima koje dolaze sa svih strana svijeta. Mi vas, što ćete vjerujem i sami posvjedočiti, poimamo kao strateški ogranak naše velike gospodarske grane koja se zove turizam i kojoj, u skladu sa svojim smjernicama, strategijama i programima, nastojimo dati snažan vjetar u leđa i ispisati novu stranicu povijesti. Radite upravo ono što je naš strateški cilj, stapanje poljoprivredne proizvodnje, gastronomije i ugostiteljstva, kulturne i povijesne baštine te prirodnih bogatstava u jedinstvenu turističku ponudu koja će biti prepoznata u cijelom svijetu i postati temeljem razvitka HNK-a '', kazala je Buhač poručivši kako će u Vladi HNK-a i nadalje imati prijatelja i partnera.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti