Banja Luka krenula u borbu protiv kladionica u blizini škola

22.03.2024. 08:07 / Izvor: N1
kladionice

Iz godine u godinu sve je veći broj patoloških kockara u BiH.

Iz godine u godinu sve je veći broj patoloških kockara u BiH. Samo u Banjoj Luci na hiljadu stanovnika je po jedna kladionica. Upravo u gradu na Vrbasu, krenula je borba protiv istih. Prvi korak - za njihovu veću udaljenost od škola. I to je tek početak.

U red da stavi svoj potpis na udaljenost kladionica od škola, prvi je stao inicijator peticije – gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković. I to sa idejom: “Želimo da mijenjamo Član 11. zakona o igrama na sreću , samo jedan član i taj podzakonski dio, sam da se doda , stavka koja kaže, ne može da se otvaraju kladionice u 500 metara od škola.”

Pod parolom kocka je odbačena građani Banja Luke potpisuju peticiju za zabranu rada kladionica u krugu od 500m od škola. U više banjalučkih naselja, do 25.marta. 

No, i ova tema, našla se na meti političkih prepucavanja.Tačka o zabrani kladionica u blizini škola nije se našla na zasjedanju gradske skupštine. Zbog opstrukcija SNSD-a, tvrdi gradonačelnik. Da se nađe u NSRS, poziva Stanivuković. A podršku, i potpis bez obzira na nedavne sitne čarke, daje i stranački kolega, Igor Crnadak.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti