POTVRDIO KANDIDATURU ZA GRADONAČELNIKA

Stanivuković najavio novitete: Planira uvesti tramvajski saobraćaj u Banjoj Luci

29.04.2024. 08:31 / Izvor: Akta.ba
banja luka

Aktuelni gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, bit će kandidat PDP-a za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima.

Aktuelni gradonačelnik Banja Luke, Draško Stanivuković, bit će kandidat PDP-a za ovu funkciju na predstojećim lokalnim izborima.

On se oglasio se uz pobjedonosne najave noviteta za potencijalni novi mandat.

Napisao je da je u planu izgradnja kolektora na rijeci Vrbas, mosta u mjesnoj zajednici Dolac, srednjoškolskog centra sa ugostiteljskom, politehničkom i građevinskom školom, šetališta uz Vrbas, ali i tramvajske linije na području Banja Luke.

"Kao kruna obilazaka svih mjesnih odbora i ogromna podrška stigla je Skupština Gradskog odbora PDP Banja Luka. Dobio sam potporu za novi mandat predsjednika Gradskog odbora, ali i jednoglasnu potporu novom mandatu gradonačelnika. Zacrtali smo nove strategije i ciljeve, a jedan od njih je 10 vijećničkih mandata u Skupštini grada. Izabrali smo 5 novih potpredsjednika odbora: Dragana Milanovića, Nebojšu Drinića, Mirnu Savić Banjac, Bojana Kresojevića, Adriana Basara i Milada Šukalo za predsjednika svih stručnih vijeća Gradskog odbora. Ujedno smo predstavili program razvoja Banja Luka 2024-2028, koji u narednom mandatu podrazumijeva izgradnju kolektora na rijeci Vrbas, mosta u naselju Dolac, uvođenje tramvajskog saobraćaja, izgradnju srednjoškolskog centra, šetališta od Grada do Rebrovacki most i još mnogo korisnih projekata koji će doprinijeti razvoju našeg grad. Ispunili smo sva obećanja data u ovom mandatu, nema sumnje da ćemo i u sljedećem biti podjednako efikasni i uspješni", poručio je Stanovuković.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti