"Elektroprivreda RS" potpisala jedinstven Kolektivni ugovor za sve zaposlene

27.06.2024. 15:19 / Izvor: Nezavisne novine
RS

Foto: Nezavisne novine, ustupljena fotografija

Ovo je najvažniji dokument za sve zaposlene u holdingu "Elektroprivreda RS", koji radnicima u naredne tri godine osigurava stabilnost i sigurnost.

Luka Petrović, generalni direktor MH "Elektroprivreda Republike Srpske" i Koraljka Kovačević Markov, predsjednica Odbora sindikata radnika ERS, u Trebinju su potpisali jedinstveni Kolektivni ugovor za sve zaposlene u ovom holdingu.

Inače, novim kolektivnim ugovorom, koji je potpisan na period od tri godine, zadržana su sva dostignuta prava radnika i implementirana sva tri aneksa, donesena tokom važenja prethodnog kolektivnog ugovora.

"Ovo je najvažniji dokument za sve zaposlene u holdingu "Elektroprivreda Republike Srpske", koji radnicima u naredne tri godine osigurava stabilnost i sigurnost. Važno je napomenuti da će ERS za primanja zaposlenih u tom periodu obezbijediti 1,047 milijardi KM i da su prava radnika u "Elektroprivredi Republike Srpske" jedna od najvećih, a po prosjeku primanja smo drugi u Republici Srpskoj", istakao je Petrović.

I Kovačević Markov je izrazila zadovoljstvo zbog potpisivanja Kolektivnog ugovora, koji je jedinstven za više od 9.000 zaposlenih u sistemu.

"Sindikat i Uprava su usaglasili sve stavove i ovaj dokument je odraz međusobnog razumijevanja. Izuzetno je važno što smo jedinstveni i što imamo jedan dokument za cijeli holding. Novim kolektivnim ugovorom sačuvana su sva stečena prava i ispoštovani svi zakonski propisi. Sastanci sa predstavnicima Uprave vođeni su u korektnoj atmosferi i nadamo se da će saradnja biti nastavljena i u narednom periodu", kazala je Kovačević Markov.

Tokom sastanka s predstavnicima Uprave i Sindikata razgovarano je i o analizi rada zavisnih preduzeća u narednim mjesecima, sa posebnim akcentom na racionalizaciji sistematizacija i konsolidaciji u distributivnim i proizvodnim preduzećima.

Prije potpisivanja Kolektivni ugovor je usaglašen i data je saglasnost svih 11 predsjednika sindikalnih odbora i svih direktora zavisnih preduzeća iz sistema MH ERS.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti