Inspekt RGH Sarajevo: Pariški pečat za kompetenciju u kontroli robe

09.12.2012. 15:21 / Izvor: Fena
Inspekt RGH Sarajevo: Pariški pečat za kompetenciju u kontroli robe

Ovakav status u eminentnoj asocijaciji kao što je IFIA omogućuje priznanje izdatih certifikata Inspekta RGH d.o.o. svuda u svijetu i to je za nas veliko priznanje i potvrda za uloženo višedecencijsko iskustvo u oblasti ispitivanja i kontrole robe, kaže za Fenu Riad Jazvin, direktor 'Inspekta RGH' i dodaje da je "Inspekt RGH" d.o.o. opredijeljen da svoje aktivnosti i razvoj temelji na direktivama EU i evropskim normama u kontroli

Inspekt RGH

"Inspekt RGH" d.o.o. Sarajevo je na poziv IFIA-e (International Federation of Inspection Agencies), kao jedina kompanija iz regiona, učestovao na njihovoj redovnoj godišnjoj skupštini u Parizu protekle sedmice, čime je ovjerio status regionalnog lidera u kompetentnoj neovisnoj kontroli kvaliteta i kvantiteta robe. 


"Ovakav status u eminentnoj asocijaciji kao što je IFIA omogućuje priznanje izdatih certifikata Inspekta RGH d.o.o. svuda u svijetu i to je za nas veliko priznanje i potvrda za uloženo višedecencijsko iskustvo u oblasti ispitivanja i kontrole robe, kaže za Fenu Riad Jazvin", direktor 'Inspekta RGH' i dodaje da je "Inspekt RGH" d.o.o. opredijeljen da svoje aktivnosti i razvoj temelji na direktivama EU i evropskim normama u kontroli. 

Međunarodna federacija inspekcijskih agencija (IFIA) sa sjedištem u Londonu, čiji je "Inspekt RGH" d.o.o. dugogodišnji punopravni član, predstavlja 40 vodećih svjetskih međunarodnih kompanija za ispitivanje, kontrolu i certificiranje, a aktivnosti članica IFIA-e obuhvaćaju svaki aspekt inspekcije, certifikacije i srodnih ispitivanja. 

S pariskog skupa najeminentnijih inspekcijskih kontrolnih kuća otišao je prijedlog  Briselu da bi se sva roba u trgovinskom prometu morala kontrolirati od neovisnih i nepristrasnih laboratorijskih kuća koje zadovoljavaju utvrđene standarde i evropske norme. 

Ispunjavanje strogih zahtjeva IFIA-e koji se tiču dokazivanja neovisnosti, nepristrasnosti, čestitosti, implementacije pravila borbe protiv mita i pravila fer i poštenog marketinga omogućila su našoj firmi da na našim dokumentima stoji izjava da "Inspekt RGH" d.o.o. radi u skladu s općim uvjetima međunarodne organizacije inspekcijskih organizacija IFIA – London, navode iz kompanije "Inspekt RGH" d.o.o. Sarajevo.
 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti