Securitas nastavlja ugradnju video nadzora u sarajevskim školama

10.07.2013. 14:53 / Izvor: eKapija.ba

Ove godine Securitas nastavlja donatorsku ugradnju video nadzora u sarajevskim školama i to u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži i Osnovnoj školi Srednje u Srednjem.

Securitas je društveno odgovorno preduzeće širom svijeta. Posebna pažnja se posvećuje ciljanoj podršci lokalnoj zajednici i ekološki prihvatljivim rješenjima u svim aspektima poslovanja. U Securitasu Bosni i Hercegovini već niz godina sponzorska i donatorska sredstva dodjeljuju projektima čiji je cilje promocija sporta i obrazovanje mladih.  

Jedan od većih donatorskih projekata Securitasa BH je realizacija sporazuma između Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja Univerziteta u Sarajevu, Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Agencije Securitas na osnovu koje je Fakultet za sport dobio tehničko obezbjeđenje – video nadzor i zaštitu objekta. Ispunjavanjem ove zakonske obaveze Fakultet za sport postao je jedno od najbezbjednijih radnih okruženja u Kantonu Sarajevo što studentima omogućava bezbrižnije učešće u nastavnom procesu.

Ovaj sponzorski projekat se nastavlja ove godine ugradnjom video nadzora i tehničke zaštite u Četvrtoj gimnaziji na Ilidži i Osnovnoj školi Srednje u Srednjem. Na sastanku koji je održan danas u prostorijama Securitasa prisustvovali su Valdin Jažić, direktor Agencije Securitas za područje Kantona Sarajevo, Šefik Dželović, direktor IV Gimnazije i Refik Kurtović, direktor OŠ Srednje i dr.prof. Safet Kapo, inicijator i koordinator cijelog projekta.

Na sastanku je dogovorena dinamika ugradnje sredstava tehničke zaštite u ovim školama čime će se značajno unaprijediti sigurnost djece u okruženju koje bi trebalo biti najbezbjednija oaza za njih. Ovim se Securitas nada da će doprinijeti poboljšanju ukupnog sigurnosnog stanja u društvu jer obrazovanje i bezbrižan odgoj djece je moguć samo u bezbjednom društvu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti