Bh. štand na sajmu GIDA posjetio zamjenik ministra poljoprivrede Turske

05.09.2013. 14:47 / Izvor: eKapija.ba

Prvog dana sajma WorldFood (GIDA) Istanbul 2013 štand Bosne i Hercegovine posjetio je i zamjenik ministra poljoprivrede Republike Turske Kudbettin Arzu, koji se upoznao sa ponudom bh. kompanija i održao kraći sastanak sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH

Prvog dana sajma WorldFood (GIDA) Istanbul 2013 štand Bosne i Hercegovine posjetio je i zamjenik ministra poljoprivrede Republike Turske Kudbettin Arzu, koji se upoznao sa ponudom bh. kompanija i održao kraći sastanak sa ministrom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Jerkom Ivankovićem Lijanovićem.

Ovom prilikom, predstavnica Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine je zamjeniku ministra poljoprivrede Republike Turske uručila prigodan poklon u ime bh. privrednika.  Arzu je degustirao mesne i mliječne proizvode, te se upoznao sa proizvodima iz sektora ljekovitog bilja. Zamjenik ministra je pohvalio kvalitet bh. proizvoda i poželio privrednicima iz BiH uspjeh u izlasku na tursko tržište.

Podsjećanja radi, Bosnu i Hercegovinu na sajmu GIDA predstavlja sedam kompanija: Meggle (Bihać), ZDI produkt – Junita (Široki Brijeg), Udruženje proizvođača sira u BiH, Milkos (Sarajevo), Elmar (Trebinje), Elmar Aroma Care (Bileća) i Halilović (Sarajevo).  Pored navedenih izlagača, bh. delegaciju čine i predstavnici kompanija Mlijekoprodukt (Bosanska/Kozarska Dubica), Perutnina Ptuj (Srbac), Terra Sana (Sanski Most) i Bimal (Brčko), koji su u Istanbul doputovali kao posjetioci Sajma.

Kolektivni natup bosanskohercegovačkih kompanija organizirala je i sufinasirala Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine, uz financijsku podršku USAID/ Sida FARMA projekta i Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti