Sokolački hotel prioritet rukovodstva opštine

11.09.2013. 12:02 / Izvor: eKapija.ba
Sokolački hotel prioritet rukovodstva opštine

Najavljena promjena krovišta, fasade, uređenje enterijera i vanjsko uređenje hotela koji bi trebao da preraste u reprezentativan objekat. Za jedan broj radnika, od 15 koji do sada nisu kvalitetno zbrinuti, obećano je radno angažovanje.

Nekretnine AD „Ugostiteljstvo i turizam Sokolac“, kupio je na sudskoj licitaciji održanoj 19. avgusta ove godine, Milan Slijepčević iz Beograda za 220.702 KM . On je ovih dana razgovarao sa predstavnicima opštine Sokolac o mogućnostima saradnje na revitalizaciji hotela Romanija, koji je poslovao u okviru ovog preduzeća. Prema informacijama koje smo dobili od odgovornih u opštini Sokolac, Slijepčević je obećao da će svoje obaveze po osnovu ugovora izmiriti do 15. septembra i zaposliti jedan broj radnika .

"Sud je na zahtjev radnika i povjerilaca proveo licitaciju. Procijenjena vrijednost hotela, odnosno preostale imovine preduzeća Ugostiteljstvo i turizam je oko 700.000 KM. Kao što je poznato hotel ne radi već devet/deset godina i naš prioritetni cilj je, da ga vratimo u funkciju. Razgovarali smo sa nekim investitorima iz okruženja i javio se Milan Slijepčević iz Beograda  koji je zainteresovan za kupovionu ovog dijela nekretnina preduzeća. Zakon dozvoljava da se ta imovina može kupiti za jednu trećinu od procijenjene vrijednosti. Vještaci su odradili svoj posao. Licitacija je provedena u sudu, gdje su se sa potrebnom dokumentacijom pojavila 3-4 ponuđača", kaže zamjenik načelnika opštine Sokolac Ljubomir Erić.

Nakon Slijepčevića, u Sokocu je boravio i njegov saradnik, arhitekta koji će nakon snimanja stanja u hotelu uskoro ponuditi idejna rješenja za sanaciju i adaptaciju ovog ugostiteljskog objekta.

"U prvi mah je najavio promjenu krovišta, fasade, uređenje enterijera i vanjsko uređenje hotela koji bi trebao da preraste u reprezentativan objekat. Za jedan  broj radnika, od 15  koji do sada nisu kvalitetno zbrinuti, obećao je radno angažovanje. Zaposliće ih kao pomoćno osoblje i tako im izaći u susret", saznajemo u kabinetu zamjenika načelnika opštine Sokolac.

(Opstinasokolac.net, D.Abazović)

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti