Data saglasnosti za izbor stručnog konsultanta za istraživanje nafte

19.02.2014. 15:12 / Izvor: eKapija.ba
Data saglasnosti za izbor stručnog konsultanta za istraživanje nafte

Donesena je Odluka o pokretanju postupka javne nabavke usluga, putem otvorenog postupka, za izbor pravne osobe kao stručnog konsultanta za potrebe Vlade FBiH u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina od strateškog interesa za Federaciju BiH.

Na današnjoj sjednici donesena je Odluka o davanju saglasnosti za tender dokumentaciju i pokretanje postupka javne nabavke usluga, putem otvorenog postupka, za izbor pravne osobe kao stručnog konsultanta za potrebe Vlade FBiH u postupku dodjele ugovora o koncesiji za istraživanje i eksploataciju nafte i plina od strateškog interesa za Federaciju BiH.

U obrazloženju se navodi da je Vlada na 89. sjednici 28.11.2013. godine donijela Odluku o davanju saglasnosti za pokretanje aktivnosti za dodjelu koncesije za istraživanje i eksploataciju nafte i plina na prostoru FBiH, kojom je predviđeno da Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije pripremi Rješenje o formiranju Komisije za pripremu dokumentacije za raspisivanje javnog poziva za izbor stručnog konsultanta za pružanje konsultantskih usluga u postupku pregovaranja, vođenja pregovora i izradu ugovornog modaliteta i dostavi Vladi na saglasnost.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti