Cvijanović-MMF: Donijeti set zakona koji će poboljšati likvidnost privrede

22.02.2014. 08:52 / Izvor: SRNA
Cvijanović-MMF: Donijeti set zakona koji će poboljšati likvidnost privrede

Zakoni o jedinstvenom sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije i o fiskalnoj odgovornosti stvorit će uslove za poboljšanje likvidnosti privrede Srpske i dodatno unaprijediti fiskalnu odgovornost.

Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i delegacija Misije Međunarodnog monetarnog fonda u BiH konstatovali su da će zakoni o jedinstvenom sistemu za multilateralne kompenzacije i cesije, i o fiskalnoj odgovornosti stvoriti uslove za poboljšanje likvidnosti privrede Srpske i dodatnounaprijediti fiskalnu odgovornost, transparentnost i dugoročnu fiskalnu održivost.

Cvijanovićeva je predstavnike Misije, koju predvodi njen šef Ron van Roden, upoznala o odluci Vlade Srpske o povećanju plata budžetskim korisnicima srednje stručne spreme, uz konstataciju da će budžet za 2014. godinu biti izvršen u planiranim okvirima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Jedna od tema razgovora bio je Zakon o radu, za koji je ocijenjeno da treba biti predmet dogovora svih učesnika socijalnog dijaloga, a istovremeno je upućena jasna poruka da je Republika Srpska spremna da ispuni sve obaveze preuzete pismom namjere.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti