Omogućiti rad prevoznicima iz RS-a

03.03.2014. 09:14 / Izvor: Tanjug
Omogućiti rad prevoznicima iz RS-a

​Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zatražilo je od Ministarstva transporta i komunikacija BiH da hitno obavijesti Graničnu policiju da prevoznicima iz Srpske omogući rad, jer im osporava licence i uvjerenje koje je izdalo resorno ministarstvo RS.

Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske zatražilo je od Ministarstva transporta i komunikacija BiH da hitno obavijesti Graničnu policiju da prevoznicima iz Republike Srpske omogući rad, jer im osporava licence i uvjerenje koje je izdalo resorno ministarstvo Republike Srpske.

Zatraženo je i da bude odgođena primjena Pravilnika o načinu i postupku izdavanja licenci i kvalifikacionih kartica vozača za vršenje međunarodnog drumskog prevoza, na čijoj izmjeni Ministarstvo saobraćaja i veza Republike Srpske insistira posljednje dvije godine.

U saopštenju podsjećaju da su se u više navrata obraćali Ministarstvu komunikacija i transporta BiH sa zahtjevom za izmjenu Pravilnika, s obzirom da nije uspostavljen informacioni sistem i da samim tim nije primjenjiv.

"Institucija za osposobljavanje vozača, koja je izabrana na konkursu, izabrana je na osnovu dodatnih kriterijuma koje je propisao ministar transporta i komunikacija BiH, u to vrijeme Rudo Vidović, i to bez saglasnosti entitetskih ministarstava. Propisani su uslovi prema kojima nijedna institucija iz Republike Srpske ne ispunjava uslove", pojašnjavaju u republičkom Ministarstvu.

Ministarstvo napominje da je od početka tražilo odgodu primjene pravilnika i ukazivalo na moguće probleme.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti