Izolacija mosta na rijeci Uni i Tunela Vijenac materijalom bihaćkog Aterma

06.08.2014. 12:46 / Izvor: eKapija.ba
Izolacija mosta na rijeci Uni i Tunela Vijenac materijalom bihaćkog Aterma
OTVORI GALERIJU

Firma Atermo d.o.o. Bihać izvršila je isporuku izolacijskog materijala, žljebači-kamena vuna sa alu folijom i kompletnu pripremu aluminskog lima sa koljenima za duktilnu cijev-DN150 za most na rijeci Uni.

Firma Atermo d.o.o. Bihać, koja se bavi prodajom izolacionih materijala različitih dimenzija, izvršila je isporuku izolacijskog materijala, žljebači-kamena vuna sa alu folijom i kompletnu pripremu aluminskog lima sa koljenima za duktilnu cijev-DN150 za most na rijeci Uni.

Montažu duktilne cjevi i izolacijskog materijala sa aluminskoj lima uradila je firma Regeneracija sa sjedištem u Velikoj Kladuši.

Pored navedenog projekta firma Atermo izvršila je isporuku izolacijskog materijala žljebači kamena vuna i za izolaciju Duktilne cjevi DN150 za objekt Tunel Vijenac na koridoru autoputa Vc u dužini od 5000m

"U roku od sedam dana izvršili smo isporuku od 5000m, gdje smo dokazali kupcu da smo  u mogućnosti da u kratkom roku možemo izvršiti sve preuzete obaveze isporuke materijala. Objekt je završen, a postavljanje izolacije izvršila je firma Hidroinvest iz Sarajeva", kaže za eKapija.ba Hamdija Halilović, direktor Aterma.

Prema njegovim riječima, u pregovorima su za isporuku izolacijskog materijala i za druge tunele na koridor V-c, zbog toga što se radi o kvalitetnim izolacijskim materijalim koji po svojim tehničkim karakteristikama zadovoljavaju sve tehničke norme za ugradnju i koji su prihvaćeni od strane investitora, što dokazuju i sa tehničkom dokumentacijom, odnosno certifikatima i atestima.

Inače, da ova firma radi punom parom i uvažava povjerenje klijenata govori i referenc lista projekata na kojima trenutno rade. Jedan od njih je i Hotel Mellain u Tuzli.

"Za navedeni objekt izvršili smo isporuku cijevne izolacije za I-fazu  koju izvodi Vodoins iz Tuzle i pločaste izolacije za izolaciju Klimo kanala za I-fazu koju izvodi Klimainvest iz Banovića. U planu je  isporuka izolacije i za II-fazu, kao i isporuka izolacijskog materijala CONLIT DUCTROCK koji je namijenjen za zaštitu ventilacionih kanala od požara vatrootpornost 120minuta", dodaje Halilović.

 

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti