Domaći tekstilni brend našao put ka europskom tržištu

05.09.2014. 13:04 / Izvor: eKapija.ba
Domaći tekstilni brend našao put ka europskom tržištu

Kompanija Grafo Balkan Tekstil (GBT) iz Banja Luke se sa svojim brendom GBT spremaju na izlazak na tržište EU-a, a pokrenute su procedure za izlazak na tržište Rusije.

Kompanija Grafo Balkan Tekstil Industry iz Banja Luke, koja se bavi proizvodnjom odjeće, sa svojim brendom GBT uspjela se probiti na zahtjevno tržište EU-a, a pokrenuli su i procedure za izlazak na tržište Rusije."Prezentovali smo svoje proizvode na tržištu EU i skandinavskih zemalja te Švicarske gdje smo kvalitetom i cijenom zadobili povjerenje i dogovorili saradnju sa nekim od poznatih europskih kompanija", kažu iz ove firme.

S obzirom da se njihovi proizvodi odlikuju kvalitetom i preciznom izradom, te prihvatljivom cijenom, uspjeli su, navode, da zadobiju povjerenje i postanu brend za jako kratko vrijeme. 

Na aktivnosti predstavljanja svojih proizvoda potencijalnim europskim partnerima, saznajemo, rade već dva mjeseca i već su vidljivi prvi efekti. Naime, već imaju naznake za narudžbe od 100 000 artikala iz inostranstva što je solidna cifru budući da su, kako kažu, tek na početku.

Cilj im je također, da korisnike afirmiraju da koriste online naručivanje koje je moguće putem njihove stranice kao i plaćanje preko Interenta. Iz tog razloga su svoju stranicu uradili na 5 jezika, a na njoj je i automatski konvertor valuta.

To im se isplatilo jer su online narudžbe već počele stizati. Budući da koriste neke od promotivinih online međunarodnih servisa uspjeli su stupiti u kontakt sa partnerima sa kojima su u pregovorima za ostvarivanje saradnje.

''Upravo smo dobili i poziv za sastanak u Milanu sa jednom talijanskom kućom koja radi modni program. Oni  su zainteresovani da se za njih radi proizvodnja'', kažu nam iz ove kompanije.

 

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti