Velika Kladuša: Potpisan ugovor vrijedan 296.000 KM

22.10.2014. 08:28 / Izvor: eKapija.ba
Velika Kladuša: Potpisan ugovor vrijedan 296.000 KM

Općina Velika Kladuša krenula je u asfaltiranje putnog pravca "Mrcelji – Sejdića most''. Ugovori sa izvođačem radova kompanijom ''KOV-GRAD'' d.o.o. u vrijednosti 296.000 KM već su potpisani.

Općina Velika Kladuša krenula je u asfaltiranje putnog pravca "Mrcelji – Sejdića most''. Ugovori sa izvođačem radova kompanijom ''KOV-GRAD'' d.o.o. u vrijednosti 296.000 KM potpisani su jučer.

Riječ je o asfaltiranju putnom pravcu koji spaja tri lokalne zajednice Bužim, Cazin i Veliku Kladušu.

Građevinski odbor naselja Čuturići – Muheljići i Todorovska slapnica donio je odluku da otpočne sa zemljanim radovima na istoimenim dionicama, te je već obezbjedio 30.000 KM za prvu fazu građevinskih radova.

Građevinski odbor nastavlja aktivnosti prikupljanja novčanih sredstava koji su definisani građevinskim projektom kako bi i ovaj projekt u što skorije vrijeme bio u potpunosti realiziran te olakšao građanima putnu komunikaciju, naročito u zimskom periodu koji je pred nama.

Također kada je u pitanju putni pravac Todorovo – Vejinac dionica 2., vrijednost ovih radova odnosno dodatne sanacije na ovoj dionici je 50.000, 00 KM, radove izvodiće firma "E – Beganović".

Svi napomenuti radovi na dionicama trebaju biti završeni do kraja tekuće godine, naravno ako to budu vremenske prilike dozvoljavale, objavljeno je iz Općine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti