Boschevi servisi automobila nagrađeni njemačkom nagradom za pravednost

28.10.2014. 12:41 / Izvor: eKapija.ba
Boschevi servisi automobila nagrađeni njemačkom nagradom za pravednost

Na dodjeli njemačke nagrade za pravednost „Deutscher Fairness-Preis“ koja je prvi put održana ove godine, radionice Boschevog servisa automobile zauzele su prvo mjesto u kategoriji neovisnih automehaničarskih radionica.

Na dodjeli njemačke nagrade za pravednost „Deutscher Fairness-Preis“ koja je prvi put održana ove godine, radionice Boschevog servisa automobile zauzele su prvo mjesto u kategoriji neovisnih automehaničarskih radionica.

Organizatori – njemački institut za kvalitetu servisa Deutsches Institut für Service- Qualität (DISQ) i informativni kanal n-tv – od njemačkih su potrošača zatražili da ocijene pravednost tvrtki prema svojim klijentima. Prikupljeno je i analizirano ukupno 42 000 mišljenja klijenata o otprilike 350 tvrtki iz 31 sektora.

Neka od pitanja su bila: Nudi li tvrtka pravedan omjer cijene i izvedbe? Postoji li transparentna komunikacija o značajkama proizvoda, uslugama iz ugovora i cijenama? Mogu li se korisnici osloniti na pouzdanost ponuđenih proizvoda i usluga?

Osim neovisnih automehaničarskih radionica te onih vezanih uz određene robne marke, analizirane su i tvrtke iz različitih sektora – od proizvođača računala I organizatora krstarenja do turističkih tvrtki, online trgovina i osiguravajućih društava.

Korisnici su ocijenili 13 tvrtki u području neovisnih automehaničarskih radionica.

Analizirano je šest koncepata neovisnih radionica nakon što ih je ocijenio dovoljan broj korisnika. Prema mišljenju korisnika, radionice u sklopu Boschevog servisa automobila posebno su pravedne. Čak i u djelomičnoj analizi pouzdanosti I transparentnosti partneri Boschevog servisa automobila po glasovima su postigli prvo mjesto.

Dr. Uwe Thomas, predsjednik Boschevog Odjela autoopreme i Thomas Salender, glasnogovornik Odbora za strategije Boschevog servisa te predstavnik Boschevih servisa, primili su nagradu u Berlinu.

Boschev servis automobila – jedna od vodećih mreža radionica u svijetu

Prije više od 90 godina, koncept radionica s potpunom uslugom Boschevog servisa automobila pokrenut je pod nazivom Bosch Dienst. Na svjetskoj razini radi se o konceptu radionica s najstarijom tradicijom. U 2014. godini Boschev servis automobila ima 16 500 partnera u 150 zemalja, od toga 50 u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Svake godine svjetska mreža Boschevog servisa automobila održava i popravlja 50 milijuna automobila, tj. tri vozila svake dvije sekunde.

Sve radionice Boschevog servisa automobila ukupno imaju oko 90 000 zaposlenika. Bilo preko telefona, pri prijemu vozila ili u slučajevima da postoje pitanja pri predaji vozila, zaposlenici svaki dan imaju oko milijun kontakata s klijentima. U Kini je posljednjih godina koncept radionica rastao više nego igdje drugdje. U Pekingu zasad postoji 1600 Boschevih servisa automobila i dvije Boscheve vodeće trgovine koji vozačima i vlasnicima automobila nude usluge popravka i održavanja. Najsuvremenija Boscheva oprema za dijagnostiku i ispitivanje sastavni je dio svakog pojedinog Boschevog servisa automobila u cijelom svijetu.

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti